lasarga ajualcoipresuparticipa

Camp de Mirra prepara la seua tradicional representació del Tractat d’Almisrà

• La posada en escena del qual va ocórrer en març del 1244 serà el divendres 25 d’agost a les 20:00 hores. • L’espectador es veurà transportat al segle XIII, on presenciarà com es va realitzar el pacte de pau entre la Corona d’Aragó i la Corona de Castella

El Camp de Mirra prepara la seua tradicional representació teatral del Tractat d’Almisrà. La posada en escena del qual va ocórrer en març del 1244 serà el divendres 25 d’agost a les 20:00 hores.

L’espectador es veurà transportat al segle XIII, on presenciarà com es va realitzar el pacte de pau entre la Corona d’Aragó i la Corona de Castella, el qual va delimitar els territoris d’un i altre regnats.

Aquesta recreació històrica serà protagonitzada per la gent del poble, o vinculada a ell: persones no professionals que posen el seu gust i benfer a l’abast de la representació d’un fet històric les conseqüències del qual arriben als nostres dies.

La representació parteix del text en vers de Salvador Domenech, basat en els documents històrics, entre els quals destaca el Llibre dels Fets.

L’escenari de fons és la façana de l’església i compta amb un escenari mòbil que diferencia les escenes vinculades a Jaume I de les destinades a l’infant Alfons.

Pel que fa a la música, com ja és tradició, estarà a càrrec de la Colla de dolçaines i tabaleters “El Terrós” de Petrer.

L’acte finalitzarà amb una solemne comitiva davant la Casa Consistorial amb la participació dels protagonistes de la representació, autoritats i públic en general: s’oferirà una corona de llover al monument commemoratiu del Tractat, amb la Muixeranga de fons, i es realitzarà la ballada-ritual de la històrica Senyera.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *