foradia cdturisme

Representació teatral del Tractat d’Almisrà, al Camp de Mirra, 25 d’agost

• El Camp de Mirra prepara la seua tradicional representació teatral del Tractat d’Almisrà, que tindrà lloc el dia 25 d’agost. • La representació de com es va realitzar el pacte de pau entre la Corona d’Aragó i la Corona de Castella, el qual va delimitar els territoris d’un i altre regnats.

El Camp de Mirra prepara la seua tradicional representació teatral del Tractat d’Almisrà, que tindrà lloc el dia 25 d’agost a partir de les 20:00 hores. Una posada en escena que recrea els fets històrics de març del 1244: com es va realitzar, després d’una dura negociació, el pacte de pau entre la Corona d’Aragó i la Corona de Castella, el qual va delimitar els territoris d’un i altre regnats.

Aquesta recreació històrica, com és tradició des de la primera edició de la representació de 1976, serà protagonitzada per la gent del poble i dels voltants: veïnes i veïns que posen el seu gust i benfer a l’abast de la representació d’un fet històric, conseqüències del qual arriben als nostres dies.

La representació parteix del text en vers de Salvador Doménech, basat en els documents històrics, entre els quals destaca el Llibre dels Fets. I l’escenari de fons és la façana de l’església del municipi, comptant amb un escenari mòbil que diferencia les escenes vinculades a Jaume I de les destinades a l’infant Alfons.

La música de l’acte de la Colla de dolçaines i tabaleters “El Terrós” de Petrer.

L’acte finalitza amb una solemne comitiva davant la Casa Consistorial amb la participació dels protagonistes de la representació, autoritats i públic en general: s’oferirà una corona de llover al monument commemoratiu del Tractat, amb la Muixeranga de fons, i es realitzarà la ballada-ritual de la històrica Senyera.

Cal destacar que abans de l’acte es realitzarà un pregó anunciador del Tractat pels carrers del Camp de Mirra. En ell, el monarca Jaume I, acompanyat de l’Agrupació musical Santa Cecília, anunciarà als habitants del poble de l’imminent esdeveniment.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *