foradia subscriutegrat

Exemplars de Milà Negre paren a Mariola en procés de migració

• La Serra de Mariola compta amb la presència d’exemplars de Milà Negre, una au rapinyaire que es troba creuant la península en direcció sud • El pròxim 10 de setembre, els interessats en visitar la colònia d'aus podran participar en la jornada de portes obertes del projecte Canyet,


El projecte de reintroducció del voltor a la Serra de Mariola compta amb la presència d’exemplars de Milà Negre. Es tracta d’una au rapinyaire que es troba creuant la península en direcció sud durant el seu procés de migració.

Aquesta espècie ni viu ni nidifica en territori valencià sinó al centre i al sud d’Euràsia, a tot Àfrica i en una gran part d’Austràlia. Però sí que és comú a la Catalunya continental. Durant els últims anys ha vist reduïda la seua població.

El pròxim 10 de setembre, els interessats en visitar la colònia d’aus podran participar en la jornada de portes obertes del projecte Canyet, una activitat que permet conéixer com es porta a terme la reintroducció del voltor comú en l’Alcoià i el Comtat.

L’Ajuntament recorda que el manteniment del projecte Canyet es du a terme gràcies a l’acció conjunta de diferents institucions.

  • L’Ajuntament d’Alcoi s’encarrega de licitar el subministrament de menjar als voltors.
  • L’associació FAPAS-Alcoi es responsabilitza de qüestions tècniques (com l’anellament de les aus), així com de les tasques divulgatives i científiques.
  • La Conselleria de Medi Ambient realitza del manteniment de la zona.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *