foradia pressupostparticipatiualcoi

El Premi 9 d’Octubre es lliurarà a Román de la Calle i a Faula Teatre

• El lliurament es durà a terme el mateix 9 d’octubre al Teatre Calderón, en una cerimònia que serà introduïda per la lectura del Manifest de Miquel Cruz.

Román de la Calle i Faula Teatre han sigut guardonats amb el Premi 9 d’Octubre, un reconeixement que s’atorga per segon any consecutiu a una persona i a un col·lectiu de la ciutat.

La proposta de selecció dels premiats la va presentar el regidor de Cultura, Raül Llopis, als grups polítics, comptant amb la seua aprovació.

El lliurament es durà a terme el mateix 9 d’octubre al Teatre Calderón, en una cerimònia que serà introduïda per la lectura del Manifest de Miquel Cruz.

  • Román de la Calle, nascut a Alcoi en 1942, és catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València i ha destacat en el seu vessant com a crític i assagista d’art. Durant la seua trajectòria ha presidit la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles així com l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, institució de la qual fou anomenat Professor Honorari després de la seua jubilació. Per altre costat, també ha estat mereixedor de la Creu d’Alfons X el Savi i de la Medalla de Plata al Mèrit Professional del Ministeri d’Educació. La seua incansable tasca en l’àmbit de la docència i la investigació l’ha dut a dirigir més de 90 tesis doctorals, així com a publicar 46 volums escrits per ell com a autor únic i desenes d’articles especialitzats.
  • Faula Teatre és un grup de teatre amateur sense ànim de lucre que porta més de 25 anys divertint-se amb el món màgic del teatre. La metodologia dels actors i actrius que componen aquest col·lectiu es basa en l’expressió corporal creativa, per la qual cosa transmeten emocions amb l’única ajuda del moviment dels seus cossos. Encara que reconeixen “no ser els millors actors del món”, són capaços d’emocionar i fer riure al públic contant històries.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *