foradia subscriutegrat

Solidaritat amb Cuba davant els danys del devastador huracà Irma

• L'huracà Irma ha estat el més potent i devastador de la història de Cuba, per la força i per afectar tota l'illa. • L’Associació d’Amistat amb Cuba demana la solidaritat

L’huracà Irma ha estat el més potent i devastador de la història de Cuba, per la força i per afectar tota l’illa.

La tarda del 7 de setembre, va entrar per la província de Guantánamo, sortint el 10 de setembre de matinada per l’Havana, afectant 13 de les 15 províncies.

Al seu pas ha arrasat i danyat desenes de milers d’habitatges, escoles (dels 16.698 centres educatius, 1.700 han estat danyats parcialment), centenars de magatzems d’aliments, milers de pals de llum i telefonia, carreteres, collites de tot tipus (arròs, plàtan, canya de sucre, etc.).

El nombre d’evacuats s’eleva a 1,7 milions de persones, moltes de les quals encara romanen en albergs i cases de familiars a l’espera que les seues cases puguen ser reconstruïdes o reparades, garantint el govern l’alimentació, atenció mèdica, educació dels nens i totes les seues necessitats…

El Govern, al costat de la població cubana, les brigades de professionals, l’exèrcit, estan treballant intensament per a la ràpida recuperació, ningú quedarà abandonat a la seua sort.

Tot i les mesures preses per la Defensa Civil de Cuba, el Govern i la solidaritat entre els cubans, no s’ha pogut evitar la mort de 10 persones, la majoria a l’Havana.

Així i tot, en els pròxims dies es preveu una recuperació: la previsió és de dotar tota l’illa d’una xarxa de grups electrògens, ha garantit a hospitals, serveis públics i part de la població, el subministrament de llum i aigua.

No obstant això, Cuba necessita de la solidaritat internacional davant els copiosos danys materials que pateix el país i la seua població.

El bloqueig dels Estats Units contra Cuba, que es manté intacte, s’ha agreujat des de l’arribada al poder de Donald Trump.

Per això l’Associació d’Amistat amb Cuba Pep Linares demana la solidaritat per a poder enviar un contenidor amb planxes metàl·liques per teulades i matalassos.

El compte per als que vulgueu col·laborar és:

ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB CUBA, “MIGUEL HERNÁNDEZ” D’ALACANT, BANKIA. de Compte: ES97 2038 6283 76 6000140691

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *