foradia subscriutegrat

Premis de Cocentaina del primer concurs de lletres de cançons en valencià

• S’ha dut a terme el 1r Concurs de lletres de cançons en valencià, amb la finalitat promoure expressions literàries alternatives escrites en valencià.


S’ha dut a terme el 1r Concurs de lletres de cançons en valencià, amb la finalitat promoure expressions literàries alternatives escrites en valencià. S’ha fet a través de les regidories de Promoció Lingüística i de Joventut de l’Ajuntament de Cocentaina, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant.

S’han presentat un total d’11 lletres. Aquests han sigut els resultats:

Categoria A (de 12 a 16 anys)

  • Primer premi, dotat amb 200 euros, a Inmaculada Sánchez Durá per “Sols tu”
  • Segon premi, dotat amb 150 euros, a Cristina Mendoza Micó per “Princesa”

Categoria B (de 17 a 23 anys)

  • Primer premi, dotat amb 250 euros, a Neus Francés i Jordà per “Casa closa”
  • Segon premi, dotat amb 200 euros, a Mélanie Aracil Celdrán per “L’hora de ser feliç

Categoria C (de 24 a 29 anys)

  • Primer premi, dotat amb 300 euros, a Javier Expósito Álvarez per “Mil anys en huit flors”
  • Segon premi, dotat amb 250 euros, a Josué Miró Pascual per “Sol d’hivern

Cal destacar que aquestes persones són en la seua majoria menors d’edat i han presentat la seua sol·licitud des de diferents localitats: Castalla, Alcoi, Muro o Sant Joan d’Alacant, la qual cosa acredita l’acollida i la difusió que ha tingut el concurs.

La regidora de Promoció Lingüística, Marcela Richart, expressa va la seua satisfacció davant de la qualitat dels treballs presentats i del fet que no haja quedat cap premi desert. Així mateix, agraïa la participació de tots els concursants i especialment felicitava les persones guanyadores.

El pròxim dilluns 9 d’octubre es lliurarà en mà el premi a l’escenari exterior del Teular, dins dels actes programats per celebrar la Festa del 9 d’Octubre i just abans de la lectura del Manifest.

Finalment, i vista la gran acceptació que ha tingut i l’enfocament tan innovador que representa aquesta modalitat d’expressió literària, Marcela Richart assegurava que la iniciativa té garantida la continuïtat i es comprometia a tornar a convocar noves edicions del concurs durant els pròxims anys.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *