lasarga ajualcoipresuparticipa

Noemí i Begonya demanen enteniment entre el Govern del PP i Catalunya

• Begonya ens comenta que està a favor de la independència de Catalunya, i de fet “començaria el procés pel meu país, el País Valencià" •Noemí no està “ni a favor ni en contra del procés d’autodeterminació. Estic a favor del que siga millor per a Espanya i per a Catalunya"

Catalunya celebra el seu referèndum (més del 75% de la seua població creu que s’ha de celebrar). El Govern central ho permet. Sedueix als catalans perquè continuen en Espanya: els reconeixerà com a identitat nacional i els cedirà les competències necessàries per a funcionar com a nació de la nació espanyola. Amb aquestes condicions, els catalans voten que volen continuar amb Espanya. Fi del problema català.

Haguera sigut aquesta una opció de gestió del conflicte català feliç. Però el Govern del PP ha optat per un altre tipus de gestió, una més impositiva: prohibició del referèndum (si la llei no ho permet, s’hauria de canviar), coerció a la població, censura cultural.

El PP ha regalat, una vegada més, i potser siga la definitiva, un seguit de raons als catalans per a desitjar separar-se d’Espanya.

Ara, Catalunya està espentant la història. No sabem molt bé cap a on. En principi cap a la creació d’una nova Constitució que, si es du a terme, trontollaria tot l’Estat espanyol. El seu impuls és el d’un poble que desitja exercir el dret, completament legítim, a decidir.

Si continua sense haver-hi diàleg, l’escenari es pot complicar. Ho veurem. Ho viurem.

Escoltem l’opinió al respecte d’algunes veïnes i veïns d’Alcoi al respecte

 

Begonya, que és la secretària del Bolc Compromís d’Alcoi, ens comenta que està a favor de la independència de Catalunya, i de fet “començaria el procés pel meu país, el País Valencià; i després cadascú que faça amb el seu país el que crega convenient”. No obstant això, “no sé si està gestionant-se tan bé com s’hauria de gestionar, i no puc decantar-me exactament per una part o per altra. Pense que haurien d’entendre’s més els uns amb els altres”.

Noemí, per la seua banda, no està “ni a favor ni en contra del procés d’autodeterminació. Estic a favor del que siga millor per a Espanya i per a Catalunya. El que haurien de fer és parlar entre els dos bàndols i cada part cedir el que siga necessari, pel bé de tots, perquè cal tindre en compte que ni tots els catalans són independentistes, ni tots els espanyols són intolerants amb el dret d’autodeterminació“.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *