lasarga participatius

L’Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat reuneix a més d’un centenar de professionals

• L’objectiu de les jornades, celebrades a l'IES Serra de Mariola de Muro, va ser divulgar els recursos de la cultura popular com a eines de l'aprenentatge. • Des de l'organització, s'ha destacat l'alta participació i el nivell de les ponències, que converteixen l'Encontre d'Ensenyants en un referent de les jornades

Més d’un centenar de professionals de l’ensenyament, i famílies i interessats en el món educatiu, es van reunir convocats per l’Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat, organitzat per la Coordinadora pel Valencià (Escola Valenciana) el 29 i el 30 de setembre.

L’objectiu de les jornades, celebrades a l’IES Serra de Mariola de Muro, va ser divulgar els recursos de la cultura popular com a eines de l’aprenentatge.

En l’acte inaugural va participar Jaume Fullana, Director General d’Educació de la Generalitat Valenciana, Manela Faus, directora del Centre de Formació de Professors, Jaqueline Cerdá, alcaldessa de Muro i Francesc Gisbert, president de la Coordinadora pel Valencià.

El primer a intervindre va ser l’escriptor i expert en etnopoètica Víctor Labrado, amb un taller sobre aprenentatge de llengües; va continuar Mateo Barrachina, per presentar el Cançoner musical de Cocentaina; el mestre i escriptor Miquel Puig va exposar el projecte “Iaieries“, per compartir experiències entre la generació dels avis i els néts en l’àmbit escolar. Desi Nadal, mestra de Balones, va exposar un interessant projecte sobre experiències intergeneracionals.

La vesprada va acabar amb una taula redona sobre els XXX anys de l’Encontre d’Ensenyants, amb la participació de Pere Raya, Rosa Moltó i Sandra Obiol.

L’endemà, hi va haver la presentació del projecte “Oliveta, premiat per la Generalitat Valenciana, a càrrec de Josep Alcover; l’exposició de l’antologia i l’auca infantil de Joan Valls, per Francesc Gisbert; un taller de dramatització a l’aula, per Rosa Fraj, professora de l’Escolta de Teatre del Principal i, per últim, una taula redona sobre l’educació al món rural i els CRA com a centres educatius compartits entre localitats rurals.

Des de l’organització, s’ha destacat l’alta participació i el nivell de les ponències, que converteixen l’Encontre d’Ensenyants en un referent de les jornades de formació, innovació i d’intercanvi d’experiències educatives.

Font: Redacció./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *