lasarga ajualcoitel

Maria i Renata: “estan tapant la corrupció amb el tema de Catalunya”

• “El que fan és tapar tota la corrupció amb altres coses, per exemple el tema de Catalunya; que no és que no siguen importants, però que ens roben ens afecta molt”.

A partir del nou Govern de la Generalitat establit en 2015, es va destapar una trama de corrupció municipal i regional infiltrada en diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València sota la responsabilitat del govern del Partit Popular.

La tesi de les fonts que van dur a terme les investigacions (Jutjat d’Instrucció número 18 de València, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil) van concloure que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana va actuar, en el seu conjunt, durant vora 20 anys de govern com una organització criminal per la seua manera de governar: centenars d’adjudicacions públiques, les mossegades als contractes públics, finançament il·legal del partit a tots els nivells i finançament il·legal de les campanyes electorals.

Hem aprofitat la festivitat del 9 d’octubre, que és el Dia de la Comunitat Valenciana, per a consultar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre si consideren que aquesta etapa ha quedat ja superada o no. Volem saber com valora la gent del carrer la gestió pública valenciana i com afecta el seu dia a dia.

 

Maria i Renata estudien Disseny a Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Com a estudiants, estan preocupades per com està desenvolupant-se el sistema educatiu. Des del seu punt de vista no s’avança com caldria. I és més, en alguns casos, segons Renata, es complica la situació: “per exemple, les beques d’ajuda als estudiants que donen són molt més difícils d’aconseguir”.

També afirmen que el Batxiller artístic ha canviat: “n’hi ha assignatures que haurien de ser de Batxiller artístic i no les pots seleccionar, per exemple, l’any passat no vaig poder agafar Història de l’Art, que és bàsic per a la meua carrera”, ens comenta Maria.

Respecte a la corrupció que va haver-hi a la Comunitat durant molts anys, Maria i Renata consideren que no ha sigut superat, ni al País Valencià ni a Espanya en general: “ara el que fan és tapar tota la corrupció amb altres coses, per exemple el tema de Catalunya; que no és que no siguen importants, però que ens roben ens afecta molt”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *