foradia cdturisme

Compromís, Podem i UPV es pronúnicien contra l’extrema dreta i demanen la dimissió de Moragues

• Molts dels manifestants, entre ells, càrrecs públics, han patit des de punyades, puntades i colps amb barres fins a insults i amenaces de mort per part de grups feixistes organitzats. • Les forces policials no han impedit que es produïren aquestes agressions, que recorden als temps de la dictadura franquista.

Activistes de l’extrema dreta han violentat la tradicional manifestació del 9 d’Octubre en València, convocada per la Comissió 9 d’Octubre sota el lema “Sí al Valencià“.

Molts dels manifestants, entre ells, càrrecs públics, han patit des de punyades, puntades i colps amb barres fins a insults i amenaces de mort per part de grups feixistes organitzats.

Les forces policials no han impedit que es produïren aquestes agressions, que recorden als temps de la dictadura franquista.

Per aquest motiu, formacions polítiques s’han pronunciat condemnat la violència i demanant la dimissió del delegat del Govern Juan Carlos Moragues, màxim responsable d’aquests cossos de l’ordre.

A EUPV, “ens sembla lamentable que hàgem hagut de patir situacions que ens recorden a fa més de quaranta anys, quan aquest país vivia sota una dura dictadura”.

Podem comunica que “avui el feixisme torna a sentir-se emparat i impune fins al punt de rebentar una manifestació sense que la policia ni delegació de govern actuen, embravits pel replegament reaccionari del nacionalisme més ranci i el blanquejament del pitjor de la nostra societat. Davant açò només queda seguir insistint: Democràcia i pluralitat”.

Des de Compromís, volencondemnar els actes de violència feixista que han tingut lloc aquest dilluns als carrers de València i que han aconseguit interrompre el normal exercici d’expressió de les valencianes i els valencians que han volgut sumar-se a la marxa dins del marc de la reivindicació democràtica en un entorn de respecte i convivència. Un país democràtic no pot permetre que l’extrema dreta segreste drets fonamentals i agredisca a persones amb total impunitat”.

La Intersindical valenciana, així com CCOO y altres associacions, com l’organitzadora de la manifestació, també han demanat responsabilitats polítiques a Moragues.

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana ha afirmat amb un tuit que “a la Comunitat Valenciana cabem tots menys els violents“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *