foradia subscriutegrat

Oltra assenyala un augment del pressupost de la Generalitat en polítiques socials per al 2018

• “Una inversió de 34,99 milions d'euros al dia en despesa social que garantisca els drets de les persones” • La Renda Valenciana d'Inclusió "és la gran aposta d'aquest Consell en la lluita contra la pobresa"

Una inversió de 34,99 milions d’euros al dia en despesa social que garantisca els drets de les persones”. Així ho contemplen els Pressupostos de la Generalitat previstos per a 2018, tal com ha destacat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra. S’incrementa d’aquesta manera la quantitat destinada en 2017, que és de 32,8 milions d’euros.

Aquests pressupostos obeeixen, segons Oltra, a una estratègia molt clara, que és asseure les bases per al futur de la Comunitat Valenciana i seguint “el criteri de posar en el centre a les persones, un aspecte que marc radicalment la diferència amb l’antic govern“.

Oltra ha recordat que, amb els pressupostos de 2106 i 2017, “es va voler donar resposta a l’emergència social com a conseqüència de les retallades aplicades pel Govern d’Espanya i l’antic govern a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa es va apostar per recuperar i consolidar drets i per iniciar la reconstrucció de la Comunitat després d’anys de balafiament, corrupció i retallades”.

Així mateix, ha ressaltat que la Renda Valenciana d’Inclusióés la gran aposta d’aquest Consell en la lluita contra la pobresa, per la qual cosa comptarà en 2018 amb 88 milions d’euros, més del doble que en 2017″.

Altres partides que creixen són les ajudes contra el copagament farmacèutic del Govern d’Espanya, que augmenten un 64%, o les ajudes a nous col·lectius com són les persones amb prestació per atur, famílies monoparentals amb rendes inferiors a 18.000 euros i treballadors amb ingressos inferiors al Salari Mínim Interprofessional.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *