foradia camaraalcoi

Obres de rehabilitació i mesures per revitalitzar el Centre d’Alcoi

• Començades les obres de l’oficina de la regidoria de Comerç de l'Ajuntament d'Alcoi, ubicada al número 38 del carrer Sant Francesc • L'Ajuntament ha posat en marxa altres mesures per a la renovació del nucli històric de la ciutat

Començades les obres de l’oficina de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Alcoi, ubicada al número 38 del carrer Sant Francesc. El total de l’adjudicació ha estat 59.148,04 euros (IVA inclòs) i l’empresa adjudicatària, Construcciones Cantó. Segons la previsió del Govern, s’espera tindre l’espai a punt per al primer trimestre del 2018.

La decisió de rehabilitar els baixos del número 38 s’emmarca dins de la creació de la Mesa del Centre i de l’aposta decidida per dinamitzar aquesta zona de la ciutat. I forma part de la ruta de l’Ajuntament d’apostar pel Centre d’Alcoi.

Altres mesures en aquest sentit són:

  • la creació de subvencions per a la implantació de negocis;
  • la rehabilitació d’habitatges privats del pla ARRU;
  • la rehabilitació de les fonts del centre històric;
  • el parc infantil de Tirisiti i el gabial;
  • el tancament a les nits del parc de la Glorieta;
  • i diferents obres ja realitzades dins del Pla comercial en el carrer Mossén Torregrossa, Sant Llorenç i Avinguda País Valencià.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament ha posat en marxa altres mesures per a la renovació del nucli històric de la ciutat: la col·locació de diferents serveis municipals “en aquells punts que ajuden a regenerar els carrers que es troben fora del recorregut més noble”. Als últims anys, s’ha inaugurat l’Àgora a la part de dalt del Mercat de Sant Mateu, els nous jutjats a la Placeta de la Mare de Déu; i per al 2018, està prevista l’obertura del CADA i l’aposta per a traslladar part dels serveis de la policia nacional a la Placeta les Xiques.

Igualment, s’ha treballat perquè la nova seu de la Universitat d’Alacant estiguera a la part de sota del carrer Sant Francesc, en la seu de la Cambra de Comerç. Ara, per últim, l’Ajuntament trasllada la regidoria de comerç a la part alta del carrer Sant Francesc, completant un mapa estratègic de dinamització del nucli històric a través de serveis institucionals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *