foradia subscriutegrat

El IVAM-CADA d’Alcoi serà un dels museus més importants d’Espanya

• El projecte comptarà amb col·leccions permanents i exposicions temporals • L'IVAM-CADA, un dels grans museus valencians d'art contemporani.


Recentment ha tingut lloc una reunió entre l’alcalde, Toni Francés, el president de la Generalitat, Ximo Puig, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona i Luis Boyer, president de la Fundació CAM. En aquesta Puig va fer unes declaracions on va concretar que es treballa perquè l’obertura del Museu d’art modern siga en 2017.

Segons el president autonòmic la reunió ha servit per concretar el projecte de l’IVAM-CADA, que un dels grans museus valencians d’art contemporani. Aquest espai ajudarà “no solament a regenerar l’economia d’Alcoi, sinó la de la comarca i de tot el país, ja que estarà en la dimensió dels millors museus de l’Estat“.

El cap del Consell ha volgut ressaltar que el projecteimplicarà llocs de treball“, directes i indirectes, en ser la cultura “un dels elements més significatius de la nova economia“.

El projecte comptarà amb col·leccions permanents i exposicions temporals i ha assegurat que “les sinergies entre l’IVAM-CADA i l’IVAM facilitaran un altre tipus d’actuacions com la investigació o la celebració de seminaris“.

L’alcalde, Toni Francés, per la seua banda, ha destacat que la nostra ciutat siga l’elegida per a ser la subseu de l’IVAM és un luxe i una oportunitat que qualsevol municipi desitjaria però, sobretot, “demostra que Alcoi ha recuperat després de molts anys la capacitat per portar endavant projectes innovadors així com tornar a ser un referent de la cultura valenciana”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *