foradia subscriutegrat

Entitats alcoianes participaran a la manifestació per un finançament valencià just

• A la mobilització s’han afegit centenars d’associacions, grups empresarials i milers de persones de tot el País Valencià. • "Aquesta mobilització no va en contra de cap Govern ni cap partit, sinó que és una reivindicació justa i necessària", ha expressat Manuela Pascual.


La secretaria de CC.OO de les Comarques Centrals, Manuela Pascual, ha realitzat una roda de premsa junt amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el regidor de Compromís Màrius Ivorra i representants d’UGT, per a comunicar la seua adhesió a la manifestació del 18 de novembre en València per un tractament valencià just. CC.OO, UGT,

CC.OO, UGT, PSPV, Podem i Compromís formen part de les entitats convocants d’aquesta mobilització, a la qual s’han afegit centenars d’associacions, grups empresarials i milers de persones de tot el País Valencià. Altres entitats alcoianes sumades al manifest són la Plataforma per la Dependència, Guanyar Alcoi i Esquerra Unida.

Tal com ha expressat Manuela Pascual, “aquesta mobilització ciutadana no va en contra de cap Govern ni cap partit, sinó que és una reivindicació justa i necessària per al nostre sistema de finançament”. La mitjana de finançament per càpita de l’Estat és de 2.034 € i al nostre territori de 1.618 €, mentre la nostra renda és 12 punts inferior. Una situació que fa que el País Valencià estiga en situació permanent d’empobriment i que fa que empitjoren contínuament els serveis, les infraestructures, les comunicacions i les polítiques d’ocupació i protecció social.

A la manifestació es reivindicaran principalment tres punts:

  • Una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que possibilite als valencians i a les valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies.
  • Un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor al nostre territori, que compense en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional.
  • El reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia diferida dels anteriors.
Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *