lasarga mediamborganica

La Via Verda Alcoi-Gandia formarà part de la xarxa d’itineraris no motoritzats

• La conselleria ha estimat oportú rehabilitar aquest itinerari ferroviari com a via ciclopeatonal per a connectar Gandia i Alcoi. • Es contribuirà a "millorar la mobilitat no motoritzada entre la població i els espais naturals a través de sengles ciclables"

La Via Verda Alcoi-Gandia estarà dins de la xarxa d’itineraris no motoritzats del País Valencià. Així li l’ha comunicat el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo al president del Consorci de les Comarques i alcalde d’Alcoi, Antoni Francés, en el transcurs d’una reunió on s’ha abordat la recuperació d’aquesta via per a ús de les persones amants de l’esport i de la naturalesa.

En aquest sentit, Domingo ha declarat que des de la conselleria s’està prioritzant el desenvolupament de models de mobilitat sostenible per al que “estem potenciant una xarxa de vies ciclopeatonales adaptant camins històrics i recuperant antigues vies de ferrocarril, en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana“.

Per aquesta raó és pel que la conselleria ha estimat oportú rehabilitar aquest itinerari ferroviari com a via ciclopeatonal per a connectar Gandia i Alcoi. D’aquesta manera, “es fomentarà el turisme (ha dit el director general) i s’obtindrà un eix vertebrador de zones d’alt valor mediambiental, al mateix temps que es promourà el patrimoni natural i cultural, com és el Racó del Duc, el Circ de la Safor i altres béns emblemàtics“.

A més, es contribuirà a “millorar la mobilitat no motoritzada entre la població i els espais naturals a través de sengles ciclables“.

Cal recordar que la línia de ferrocarril entre Alcoi-Gandia es va inaugurar en 1892, amb una longitud aproximada de 53 Km i es va construir en la seua major part seguint la vall del riu Serpis. L’any 1969, va deixar de funcionar i es va desmantellar tota la superestructura ferroviària inclòs els taulers metàl·lics dels ponts.

En l’actualitat, en alguns trams de l’itinerari es conserva la totalitat de la plataforma de l’antiga via de ferrocarril i el recorregut és usat per un alt nombre de ciclistes per a desplaçar-se per la zona.

Font: Redacció./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *