foradia subscriutegrat

Albaida refinança el seu deute i estalviarà 1.000 € diaris d’interessos

• La petició de refinançament del deute heretat de l'etapa del Partit Popular i que va realitzar l'Ajuntament d'Albaida al Ministeri d'Hisenda en el mes de setembre, ja ha sigut aprovad • L'Alcalde d'Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis, ha manifestat que "aquest pla de refinançament autoritzat pel Ministeri d'Hisenda permetrà afrontar el deute de l'Ajuntament i, per tant, reconduir al consistori"

L’Ajuntament d’Albaida ha aprovat per unanimitat el nou pla de finançament del deute que permetrà a la localitat estalviar 1.000 € al dia en pagament d’interessos a partir de l’1 de desembre.

La petició de refinançament del deute heretat de l’etapa del Partit Popular i que va realitzar l’Ajuntament d’Albaida al Ministeri d’Hisenda en el mes de setembre, ja ha sigut aprovada. Això permetrà al consistori albaidí estalviar una quantitat de 1.000 € diaris en interessos a partir de l’1 de desembre, el que es tradueix en un estalvi de 3.470.709,92 € a la finalització d’aquest refinançament i en una reducció de 7 anys d’amortització del deute.

L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis, ha manifestat que “aquest pla de refinançament autoritzat pel Ministeri d’Hisenda permetrà afrontar el deute de l’Ajuntament i, per tant, reconduir al consistori a la normalitat econòmica tan desitjada per tots”.

Els successius plans de pagament a proveïdors als quals s’havia acollit l’Ajuntament d’Albaida durant els anys 2012 i 2013 per a finançar el deute incloïen un tipus d’interés del 5,9%, ha suposat una despesa de 2.003.651,02 €. Aquest finançament implicava la retenció del 50% de la participació de tributs de l’Estat a causa de l’elevat deute que el consistori havia d’assumir. És a dir, un 50% de la quantitat que l’Estat destina a l’ajuntament pels tributs recaptats i que representa una quinta part del pressupost del municipi, es retenia fins al dia de hui per a l’amortització del deute. Aquest fet impossibilitava que una gran quantitat de recursos municipals pogueren ser destinats a despeses locals.

El nou pla de refinançament, a més de rebaixar en 3.470.709,92 € els costos financers amb la reducció del tipus d’interés fins a l’1,002%, permet, en relació a aquest fet, acurtar l’obligació de pagament del deute a un període de 10 anys, de tal manera que seria l’any 2027 la data final del pla d’amortització i no l’any 2034 com estava previst al pla inicial.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *