lasarga ajualcoitel

Biar contra la violència masclista

• Fins novembre de 2017 ja han mort 72 dones i xiquetes per raons de violència masclista, més que víctimes del terrorisme d’ETA • Biar ha posat un cartell amb el nombre de dones assassinades a les finestres de l’Ajuntament


Amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, moltes ciutats i pobles del País Valencià van realitzar actes per a conscienciar sobre la cultura de la violència masclista. Una d’elles ha sigut Biar, que ha posat en marxa un seguit d’actes i activitats.

Entre altres, s’ha posat un cartell amb el nombre de dones assassinades a les finestres de l’Ajuntament. “Una acció senzilla senzill però demolidora”, comenta el regidor Joan Lluís Escoda Parra, “ja que fins novembre de 2017 ja han mort 72 dones i xiquetes per raons de violència masclista. Hem de pensar que segons les dades oficials, només a l’estat espanyol des que hi ha dades registrades sobre violència de gènera ja han sigut assassinades més dones –i els seus fills– que víctimes va haver-hi del terrorisme d’ETA. Cal invertir els mateixos esforços per acabar amb aquests atacs violents”.

A aquestes mesures s’afegeix la moció que es presentarà al Ple de l’Ajuntament de Biar, amb la qual es vol manifestar “de manera clara i decidida el rebuig a qualsevol forma de violència masclista i el compromís a continuar treballant per tal d’aconseguir posar fi a aquesta xacra”.

Amb les accions assenyalades, segons posa de manifest el regidor Joan Lluís, “l’Ajuntament de Biar vol manifestar una vegada més el seu compromís amb la igualtat de gènere i amb l’erradicació de la violència contra les dones, en qualsevol de les seues manifestacions. Hem de ser conscients que aquesta violència no és una violència domèstica, concreta i puntual. Hem d’arribar a sentir que quan s’agredeix a una dona, s’agredeix la societat en conjunt”.

Seguint aquestes polítiques també, el dia 29 de novembre de 17’00 a 20’00 a la Sala de Conferències “Fontanelles” es realitzarà a Biar la Jornada del Programa Participa de la Diputació d’Alacant amb el qual es pretén acostar les polítiques d’igualtat de gènere als membres del moviment associatiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *