foradia subscriutegrat

Alcoi està de dol pel presumpte assassinat masclista

A més, durant la vesprada del dilluns 24 d'octubre es realitzarà una concentració amb cinc minuts de silenci, que tindrà lloc a la plaça d'Espanya a les 19h

En la matinada del diumenge 23 d’octubre es va produir el presumpte assassinat d’una jove a Alcoi. Tot indica que possiblement és un cas de violència masclista. Des de l’Ajuntament de la localitat han volgut mostrar la seua més enèrgica condemna a aquest fet, i han fet arribar les condolences a família i amics de la víctima.

Eixe mateix diumenge es van decretar dos dies de dol oficial, i les banderes oficials onegen a mitja asta en senyal de dol. A banda, s’ha convocat a la ciutadania a una concentració, amb cinc minuts de silenci, que tindrà lloc aquesta de dilluns a les 19h a la plaça d’Espanya.

L’alcalde alcoià, Toni Francés, ha declarat que: “Estem consternats per aquest terrible crim, i des de l’Ajuntament volem manifestar el nostre profund dolor, mostrant la nostra rotunda condemna a la violència masclista, que no té cabuda en la nostra societat. Hem declarat dos dies de sol oficial, i fem una crida al fet que la ciutadania acudisca a la concentració que se celebrarà aquesta vesprada en senyal de repulsa i condemna, així com de suport a l’entorn de la víctima”.

Francés a més, ha afegit que: “contra la violència masclista hem de lluitar units i amb la màxima contundència. Davant aquesta xacra social no caben mitges tintes, ni es pot mirar cap a un altre costat, ni normalitzar. No són números, són dones assassinades a les mans d’homes, i tots hem de respondre de manera immediata i rotunda davant qualsevol agressió masclista. Estem davant un gravíssim problema de tota la societat i apel·lem a què tots ens comprometem amb aquesta lluita amb rotunditat”.

Des de l’Ajuntament s’ha informat que es continuarà impulsant totes les mesures necessàries per a desenvolupar actuacions preventives, dotant a les dones d’instruments que els permeten fer front a la violència de gènere, dins de les competències municipals, amb la finalitat de garantir unes vides lliures de violència masclista. El departament d’Igualtat d’Alcoi treballa amb el Centre Dona 24 Hores, l’Associació ACOVIFA i altres entitats. A més, en la nostra ciutat està l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, i hi ha unitats especials al Cos de Policia Nacional i Local. També està el telèfon d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere 016, que treballa 24h i no deixa rastre a la factura telefònica.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *