foradia ivace

Ángela: “m’esperava d’Alcoi algo més paregut a un poble”

• “Quan vaig vindre a Alcoi, m’esperava trobar-me algo més paregut a un poble, menys trànsit, menys gent pel carrer, però he vist que Alcoi és més una ciutat que un poble • Una de les activitats que té pendent per a conéixer la ciutat i el seu entorn és visitar la diversitat dels paratges naturals que envolten a Alcoi

L’actual era de la globalització està provocant transformacions al nostre entorn de gran envergadura. Vivim temps de canvis molt grans. La societat, tal com la coneixíem fa uns anys, ja no és la que era. Igual que les ciutats. L’Alcoi del present ja no és l’Alcoi de fa un parell de dècades: ha canviat molt.

I a mesura que la nostra ciutat i la nostra societat canvia, canvia també la nostra percepció de la realitat. Amb aquestes entrevistes hem volgut conéixer quina és la percepció que els veïns i veïnes d’Alcoi tenen de la seua ciutat.

Consideren els nostres entrevistats que Alcoi avança cap al futur o que, per contra, és una ciutat estancada? Quins són els aspectes que estan funcionant millor d’Alcoi? Quines són les seues manques? Alguna proposta de millora? Escoltem a la gent del carrer.

Ángela no és d’Alcoi, sinó d’Alacant. Però des de fa uns mesos està vivint a Alcoi perquè està estudiant a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Encara no ha tingut temps de conéixer la ciutat ni molts dels seus indrets, però la percepció que té és significativa: “quan vaig vindre a Alcoi, m’esperava trobar-me algo més paregut a un poble, menys trànsit, menys gent pel carrer, però he vist que Alcoi és més una ciutat que un poble, els seus carrers, el seu tamany, els comerços, la gent...”

Un dels aspectes que ja ha conegut Ángela és la zona de la marxa dels caps de setmana, “m’ha agradat més que la zona d’Alacant, n’hi ha millor ambient”.

I una de les activitats que té pendent per a conéixer la ciutat i el seu entorn és visitar la diversitat dels paratges naturals que envolten a Alcoi. Segur que li encantarà respirar l’ambient, per exemple, de La Font Roja, el Barranc del Cint, La Via Verda, El Preventori i La Serreta.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *