foradia subscriutegrat

La nova Renda Valenciana d’Inclusió ajudarà a més gent que l’anterior

• Les Corts han aprovat la llei de Renda Valenciana d'Inclusió, la prestació de la qual substituirà a la renda garantida de ciutadania • L'import de la prestació amb la nova llei serà de 495,32 euros en el cas d'un titular, al que se sumaria un 25% en el cas de necessitar ajudes per a habitatge i pobresa energètica


Les Corts han aprovat la llei de Renda Valenciana d’Inclusió, la prestació de la qual substituirà a la renda garantida de ciutadania. L’objectiu és “dignificar la vida de les persones” i oferir “una resposta digna i de justícia a les realitats carencials, de vulnerabilitat i precarització”, segons remarca ls vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

L’import de la prestació amb la nova llei serà de 495,32 euros en el cas d’un titular, al que se sumaria un 25% en el cas de necessitar ajudes per a habitatge i pobresa energètica, amb el que l’ajuda s’elevaria a 619,15 euros, enfront dels 385 actuals.

La nova llei permet que aquesta ajuda tinga caràcter indefinit, quan la situació de la persona que la sol·licite es mantinga en el temps, i al mateix temps, amplia els requisits per a poder demandar-la, per la qual cosa arribarà a més persones.

Serà necessari només un any d’empadronament, enfront dels 24 mesos actuals, exigint únicament la residència efectiva a la Comunitat Valenciana per a tenir dret a aquesta, amplia l’edat per a poder sol·licitar-la als 18 anys i, alhora, s’elimina el límit d’edat per a percebre-la, quan ara era només per a persones d’entre 25 i 65 anys.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *