foradia subscriutegrat

El PSOE defensa el Nadal Alcoià enfront de les crítiques de “blackface”

• Durant aquests dies s’han realitzat crítiques al Nadal Alcoià a través de les xarxes socials calificant a la figura del patge alcoià de “blackface”. • El PSOE presentarà una moció per a reivindicar els trets diferencials del Nadal Alcoià.


Durant aquests dies s’han realitzat crítiques al Nadal Alcoià a través de les xarxes socials calificant a la figura del patge alcoià de “blackface”.

El concepte “blackface fa referència al maquillatge teatral empleat per a representar a una persona de raça negra africana. Aquest maquillatge ha sigut polèmic al llarg de la història per ser considerat racista, el Moviment pels drets civils dels EUA dels anys 60, per exemple, va lluitar contra ell.

Els socialistes destaquen que els alcoians han contestat a les crítiques de manera individual amb molt respecte, i tranquil·litat a diferents interpretacions dels patges, majoritàriament de gent de fora de la ciutat.

El PSOE entén també que cal una contestació institucional i el lloc on cal reivindicar les nostres tradicionals i festes, des del respecte, la igualtat i la tolerància és el plenari municipal, el màxim lloc de la representativitat democràtica d’aquesta ciutat. Per aquest motiu presentarà una moció per a reivindicar els trets diferencials del Nadal Alcoià.

Els socialistes volen a través d’aquesta moció, reivindicar una festa que sempre ha comptat amb un consens molt gran en Alcoi, fora de polèmiques, i envoltada per la màgia, la innocència i la il·lusió. La moció serà tractada al plenari del proper dilluns 18 de desembre.

Font: Redacció./


Una resposta de El PSOE defensa el Nadal Alcoià enfront de les crítiques de “blackface”

  1. Eva ha dit:

    A mi, m’han insultat i m’han dit moltes barbaritats, i també han dit coses molt ofensives a les persones racilitzades, com per exemple, que marxin al seu país i que no les traguen, per tant, això de que han respost amb respecte és mentida. Tinc captures de pantalla per demostrar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *