foradia subscriutegrat

La plataforma contra la llei d’ADN d’Alcoi presentarà una moció per a tombar-la

• La plataforma entén que la llei del perfill d'ADN dels gossos és recaptatòria i que no repercutirà per al bé de la neteja d’Alcoi • Es presentarà una moció al plenari de l’Ajuntament d'Alcoi del dilluns 18 de desembre, al qual animen a tots els veïns a assistir • Si la moció no és aprovada i la llei retirada, la plataforma convocarà una manifestació

Un grup de veïns i veïnes d’Alcoi ha format una plataforma per tal de tombar la llei que es va aprovar recentment sobre l’obligatorietat de crear un perill d’ADN a cada gos de la ciutat.

La plataforma entén que aquesta mesura és recaptatòria i que no repercutirà per al bé de la neteja d’Alcoi, objectiu amb el qual es va aprovar. De fet, s’han informat sobre l’aplicació d’aquesta mesura en altres municipis, i no n’hi ha cap experiència positiva, segons ens comenten.

Inclús diversos municipis han hagut d’eliminar la llei per dues tipus de raons: per l’elevat cost que implica la seua aplicació tant als veïns com al Consistori, ja que, a banda de les proves veterinàries, cada excrement ha de ser enviat a un laboratori de Sevilla per a ser revisat. L’altra raó és que l’ADN no sempre està present als excrements dels gossos, han de complir unes condicions molt específiques.

Aquest grup de ciutadans, que ha tingut una recepció molt bona entre la ciutadania alcoiana: ha sumat a través de les xarxes socials un gran nombre de simpatitzants i activistes i ha arreplegat més de 3.000 signatures per tal de fer rectificar la llei al Govern d’Alcoi.

Per a tombar aquesta llei, la plataforma presentarà una moció al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi del dilluns 18 de desembre, al qual animen a tots els veïns a assistir. Aquesta moció compta amb el suport de diferents grups municipals (Guanyar, PP i Compromís).

Si la moció no és aprovada i la llei retirada, la plataforma convocarà una manifestació pública a Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *