Ferm i unànime defensa popular de la tradició alcoiana
• Durant aquests dies s’han realitzat crítiques al Nadal Alcoià a través de les xarxes socials qualificant a la figura del patge alcoià de racista • La societat alcoiana i els partits polítics han realitzat una ferm i unànime defensa pública de la tradició alcoiana.
Durant aquests dies s’han realitzat crítiques al Nadal Alcoià a través de les xarxes socials qualificant a la figura del patge alcoià de “blackface”. El concepte “blackface“ fa referència al maquillatge teatral empleat per a representar a una persona de raça negra. Aquest maquillatge ha sigut polèmic al llarg de la història per ser considerat racista i de tradició esclavista; de fet el Moviment Pels Drets Civils dels EUA dels anys 60, per exemple, va lluitar contra ell.
Davant aquesta crítica, protagonitzada principalment pel col·lectiu Afroféminas, la societat alcoiana i els partits polítics han realitzat una ferm i unànime defensa pública de la tradició alcoiana.
La societat civil ho ha fet enèrgicament a través de les xarxes socials. I els partits polítics mitjançant comunicats públics i discursos institucionals.
El Partit Popular farà una moció al Senat per a declarar la Cavalcada alcoiana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco. La senadora alcoiana per Podem Vicenta Jiménez donarà suport a la iniciativa.
Els socialistes presentaran una moció a l’Ajuntament d’Alcoi per a reivindicar l’actual format del Nadal Alcoià.
Per altra banda, tant Podem, com el PSOE i Guanyar han fet comunicats públics on expliquen que els Patges Reials no tenen cap connotació racista, les alcoianes i alcoians vivim aquests símbols amb orgull i des del respecte a totes les cultures.
Destaca la polèmica deslligada a Podem: la diputada per Alacant, Rita Bosaho, s’ha afegit a les crítiques d’Afroféminas. I la seua formació local li ha convidat a viure des de dins el Nadal Alcoià per conéixer el seu talant solidari, respectuós i integrador.
Comenta i participa-hi