foradia cdturisme

Els Pressupostos Municipals d’Alcoi ascendeixen fins als 59’5 milions d’euros

• Aquest increment ve donat per les inversions procedents del programa EDUSI i per la sentència judicial que obliga a l'empresari Enrique Ortiz retornar a les arques municipals 1,5 milions d'euros. • Entre els projectes previstos pels pressupostos destaca l’adquisició de l'entorn de les pintures de la Sarga i la recuperació de la zona del Molinar.


El pressupost d’Alcoi per a l’any 2018 està xifrat en 59,5 milions d’euros, un 7,1% més que el de l’exercici anterior. Aquest increment ve donat per les inversions procedents del programa EDUSI i per la sentència judicial que obliga a l’empresari Enrique Ortiz retornar a les arques municipals 1,5 milions d’euros.

Destaca l’increment de les polítiques de promoció econòmica i innovació, que augmenten en un 127% respecte a l’any passat; i les polítiques socials, amb un increment del 21%. A més, les inversions tindran un important protagonisme, amb un increment del 126%, així ho ha fet públic la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó.

L’alcalde local remarca que aquest esforç econòmic, “el major en l’última dècada”, presenta una tendència de disminució de l’endeutament, la qual cosa contrasta amb la situació que es va trobar l’equip de govern l’inici de la gestió. En concret s’ha reduït la despesa en el pagament d’interessos en un 23%.

“Podem afirmar que el pressupost pretén millorar cada vegada més els serveis als ciutadans, i si comparem el que ingressem dels ciutadans amb els serveis que proporcionem, la mitja en Alcoi supera a la mitja nacional i a la de la Comunitat Valenciana”, ha comentat Toni Francés.

Entre els projectes previstos pels pressupostos, segons l’Equip de Govern, destaca l’adquisició de l’entorn de protecció de les pintures de la Sarga, amb l’objectiu de realitzar un centre d’investigació i interpretació, i la recuperació de la zona del Molinar com a espai museístic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *