lasarga ajualcoipresuparticipa

Els pensionistes d’Alcoi arrepleguen firmes per a blindar a la Constitució el dret a una pensió

• Per tal d’evitar la seua privatització i de garantir una pensió digna a cada persona el moviment de pensionistes s’està mobilitzat al carrer • “Volem que les pensions siguen blindades a la Constitució”, ens informen els organitzadors, “que es prohibisca que qualsevol govern puga retallar o privatitzar"

Les pensions dels jubilats són un dret fonamental perquè els nostres majors puguen viure el final de l’etapa de la seua vida en condicions dignes. No obstant això, els grans accionistes saben que la privatització d’aquest sector pot resultar un suculent negoci, i que alguns partits polítics poden contribuir a fer-ho realitat.

Per tal d’evitar la seua privatització i de garantir una pensió digna a cada persona el moviment de pensionistes s’està mobilitzat al carrer des de fa anys, aconseguint sensibilitzar a la societat, algunes millores puntuals i que la privatització del sistema de pensions no es duga endavant.

Una de les seues accions, durant aquests dies, ha sigut la d’arreplegar firmes per tal d’obligar als polítics a blindar el dret a una pensió digna a la Carta Magna.

A Alcoi ho han fet davant de l’Ajuntament, per on han passat centenars de persones oferint la seua firma i suport. Entre aquestes, hem vist a l’alcalde d’Alcoi, representants de diferents associacions alcoianes i de formacions polítiques com Compromís, Podem i Guanyar.

Volem que les pensions siguen blindades a la Constitució”, ens informen els organitzadors, “que es prohibisca que qualsevol govern puga retallar o privatitzar el sistema públic de pensions”.

Just aquest mes de febrer fa dos anys des que l’Ajuntament d’Alcoi, entre molts altres de tot l’Estat, va aprovar, a petició de la MERP, una declaració institucional amb aquest objectiu.

Dissabte dos de març el Centre Cultural Mario Silvestre acollirà un acte on es parlarà a fons de l’actualitat del sistema de pensions. En ell intervindran membres de la Coordinadora de Pensionistes de l’Alcoià-Comtat, com Antonio Matarredona i Rosana Gadea, i membres de CCOO, com Manuela Pascual i Carlos Bravo. Serà a les 11 hores.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *