foradia subscriutegrat

Màrius Ivorra fa valdre les Normes de Castelló al Ple d’Alcoi

• Compromís ha presentat un prec al Ple d’Alcoi que que fa valdre el 85é aniversari de les Normes de Castelló • Arran de la moció presentada, el regidor de Normalització, Raül Llopis, es va comprometre en estudiar la possibilitat de fer-ne algun acte.

Compromís ha presentat un prec al Ple d’Alcoi que que fa valdre el 85é aniversari de les Normes de Castelló: “a tot arreu del País Valencià s’han estat realitzant actes per a commemorar aquest aniversari tan significatiu, però des de la Regidoria de Normalització Lingüística, sembla ho havien oblidat“.

Cal recordar que les Normes de Castelló o Normes del 32 són un total de 34 regles ortogràfiques aprovades i ratificades per destacades entitats i personalitats del món cultural i polític del País Valencià, amb la idea d’adoptar “un sistema ortogràfic unitari” per al valencià.

Ivorra declara que la normativització lingüística és el pas fonamental per a la consolidació de qualsevol idioma, consisteix a donar-se unes normes i regles per al seu ús correcte. Per al valencià això es va fer amb les Normes de Castelló.

Per això, des de Compromís comuniquen que “encara és a temps de rectificar, hem demanat al regidor que es pose mans en l’obra per a celebrar l’aniversari d’un fet tan important per a la nostra llengua, que a més té com a protagonista una entitat alcoiana i altres de la comarca.

Arran de la moció presentada, el regidor de Normalització, Raül Llopis, es va comprometre en estudiar la possibilitat de fer-ne algun acte.

Entre les entitats (14) i personalitats (47) que signaren les Normes de Castelló, hi podem trobar una entitat alcoiana, el Centre Valencianista d’Alcoi, a més de dues entitats de la comarca com el Centre Valencianista de Bocairent i el Centre Valencianista de Cocentaina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *