foradia subscriutegrat

Combatre el despoblament rural i l’abandonament de l’agricultura

• Els pobles del País Valencià estan vivint "un major despoblament, a una alarmant pèrdua de terres de cultiu i a un progressiu abandonament i envelliment dels treballadors del sector agrari". • Per a millorar el sector, l'eurodiputada Marina Albiol reivindica "posar en marxa polítiques efectives"

Els pobles del País Valencià estan vivint “un major despoblament, a una alarmant pèrdua de terres de cultiu i a un progressiu abandonament i envelliment dels treballadors del sector agrari“.

L’eurodiputada Marina Albiol subratlla que “tots aquests factors estan relacionats, i a més cal relacionar-los amb les polítiques econòmiques que dicta Europa i que impulsen l’agroindústria en detriment del sector tradicional i els xicotets productors”.

Per a millorar el sector, la portaveu d’Esquerra Unida reivindica major coordinació entre els representants dels tres àmbits territorials, autonòmic, estatal i europeu: posar en marxa polítiques efectives que frenen el despoblament de les àrees rurals del País Valencià, la pèrdua de terrenys de cultiu i l’abandonament del sector agrícola tradicional. Aquesta és la reivindicació que l’eurodiputada Marina Albiol està exigint al Consell de la Generalitat, el Govern central i la Comissió Europea durant aquests dies.

A més, reclama “un major control dels fons europeus dedicats a l’àmbit rural”, ja que “s’està demostrant clarament que els mecanismes que han de millorar la cohesió territorial estan fallant”.

La portaveu d’EU a Brussel·les, a més, recorda que la Unió Europea té línies de fons dedicades precisament a combatre el desequilibri territorial: “els fons FEDER, i el segon pilar de la Política Agrària Comuna destinen ajudes i subvencions al desenvolupament rural, però sembla que no s’està actuant amb l’eficàcia que reclama una situació cada vegada més greu”, de forma que “caldria una revisió de les línies d’actuació, i alhora revisar a què es destinen tots aquests fons i si s’estan gestionant bé”.

Per a Albiol, “el fet que en un any tinguem 582 noves hectàrees improductives, junt amb l’abandonament de l’activitat de cinc agricultors cada dia, i a la pèrdua d’habitants de molts pobles menuts, són xifres que ens fan constatar el greu problema i que haurien de moure a les tres administracions responsables a actuar ja de forma coordinada i efectiva”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *