foradia subscriutegrat

“Fes un gol pel valencià!”, campanya de la Plataforma per la Llengua

• L'objectiu és el de reivindicar la presència del valencià al món del futbol, demanant més implicació per a normalitzar-la als clubs esportius valencians. • "Els clubs de futbol no tenen en compte el valencià per fer la seua activitat. Això no pot ser"

Fes un gol pel valencià!, aquest és el títol de la campanya que inicia la Plataforma per la Llengua del País Valencià amb l’objectiu de reivindicar la presència del valencià al món del futbol, demanant més implicació per a normalitzar-la als clubs esportius valencians.

Els clubs de futbol no tenen en compte el valencià per fer la seua activitat. Això no pot ser“, han comentat Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià, i Neus Mestres, directora de l’ONG del català, els quals han fet un balanç de la relació del futbol i el valencià.

Entre les reivindicacions de la campanya consten:

  • Aplicar l’ús del valencià en les denominacions dels estadis.
  • Les comunicacions dels clubs en valencià, com passa en altres llengües.
  • Millora en l’atenció en valencià als aficionats.

Amb l’objectiu de crear sinergies i complicitats amb el sector futbolístic, la campanya compta amb el suport de Miquel Àngel Picornell, periodista i veu destacada en l’àmbit esportiu a Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *