foradia subscriutegrat

Xifres record de turisme a Bocairent: 42.660 visitants, de 30 països, durant 2017

• “Es tracta, sens dubte, de la consecució d’una afluència impensable tan sols fa uns anys”, destaca a la regidora de l’àrea, Noelia Vañó. • Vañó espera que la xifra cresca en el 2018, entre altres, “per la declaració del nostre poble com a setena meravella rural d’Espanya per part del portal Toprural"


Xifres rècords de visitants turístics a Bocairent, amb un total de 42.660 persones, procedents de més de 30 països, segons ha registrat l’oficina de Turisme del municipi durant el 2017.

“Es tracta, sens dubte, de la consecució d’una afluència impensable tan sols fa uns anys”, destaca a la regidora de l’àrea, Noelia Vañó.

Al mateix temps comentala importància que va adquirint el mercat internacional així com la pluralitat de procedències que ja sumen més de 30 països d’arreu del món des de les nostres antípodes, Nova Zelanda, fins Canadà passant per Amèrica del Sud, Àfrica o Àsia i amb una important presència europea amb el Regne Unit al capdavant seguit de França, Holanda, Alemanya, Bèlgica i Rússia”.

Vañó espera que la xifra cresca en el 2018 “per dos motius fonamentals com són la declaració del nostre poble com a setena meravella rural d’Espanya per part del portal Toprural i per la commemoració del 175 aniversari de la plaça de bous”. De fet, ambdues circumstàncies estaran molt presents en la participació de Bocairent en la 38 edició de la fira internacional de turisme FITUR, que arranca aquest dimecres, 17 de gener, a Madrid.

L’alcalde Josep-Vicent Ferre i la regidora Noelia Vañó presentaran dijous a les 17.30 h el vídeo promocional del cós més antic de la Comunitat Valenciana. L’audiovisual, elaborat per Documentart, fa valdre la singularitat d’un recinte excavat en la roca arran d’una crisi de la indústria tèxtil mitjançant unes vistes panoràmiques del monument i, sobretot, la desfilada sobre la sorra dels elements que configuren el tarannà local com són els moros i cristians, les danses, els ‘cabolos’ o la música de banda.

Actualment, la plaça de bous de Bocairent ha esdevingut un espai polivalent on es realitzen tot tipus d’activitats culturals, socials i festives a més d’algun esdeveniment taurí. A partir d’aquesta pluralitat d’usos s’està configurant una programació commemorativa especial per al 2018 amb la intenció de “remarcar les peculiaritats d’un dels monuments més emblemàtic llegats pels nostres avantpassats fa 175 anys”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *