foradia ivace

El nou servei de recollida de residus substituirà els contenidors actuals d’Alcoi

• Les queixes veïnals per la brutícia als carrers d’Alcoi són constants des de fa temps: al problema de la brossa de les voreres se suma el de l’estat desgastat dels contenidors de la ciutat. • L’Ajuntament d’Alcoi ha comunicat recentment que el nou contracte de residus, que va implicar una dura crítica de l'oposició política, incorpora la substitució de tots els contenidors actuals

Les queixes veïnals per la brutícia als carrers d’Alcoi són constants des de fa temps: al problema de la brossa de les voreres se suma el de l’estat desgastat dels contenidors de la ciutat.

L’Ajuntament d’Alcoi ha comunicat recentment que el nou plec de condicions de la recollida de residus sòlids urbans, que va implicar una dura crítica de l’oposició política, incorpora la substitució de tots els contenidors actuals.

Els nous contenidors disposaran d’una major accessibilitat per a dipositar residus en el seu interior. Comptaran amb un pedal i una manovella adaptats per a persones amb diversitat funcional. Respecte als contenidors de vidre, envasos i paper, s’adaptaran amb tapa bloquejada i boca reduïda.

Els contenidors tindran una capacitat de 2.200 litres en els de vidre, i 3.500 litres en els de paper i cartó, rebuig i envasos. Es distingiran per codis de color: el gris per al rebuig, el groc per a envasos, el blau per a paper i cartó, i el verd per a vidre.

En els polígons s’usaran contenidors de 240 fins a 1.100 litres, amb un servei de recollida individual de la fracció de rebuig per a cada empresa. En el cas de la fracció paper, el servei també serà porta a porta, evitant així les illes de contenidors actuals i el possible abandó de restes industrials en aquests.

Tots els contenidors es netejaran externament un mínim de 20 vegades a l’any amb un equip d’alta pressió. Els serveis es concentraran entre els mesos d’abril a juny amb dues neteges al mes. Els mesos de juliol i agost quatre neteges al mes, i la resta de mesos una neteja permanent.

Respecte a la neteja interior dels contenidors, el plec de condicions contempla els mínims següents: d’octubre a abril un llavat interior de tots els contenidors cada tres setmanes; de maig a setembre un llavat interior cada dues setmanes; mentre que per a juliol i agost un llavat setmanal. No obstant això, queda exclòs el llavat de contenidors d’activitats industrials.

Quant als contenidors soterrats, hauran de ser netejats almenys 56 vegades a l’any, amb un mínim d’una neteja setmanal de novembre a març, i vuit mensuals a juliol i agost. El plec també contempla que l’empresa adjudicatària haurà de fer-se càrrec de les reparacions d’aquest tipus de contenidors.

 

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *