foradia barnasants

Alcoi sol·licita a la Generalitat millores en infraestructures dels centres educatius

• L'Ajuntament d’Alcoi ha enviat a la Generalitat les peticions de les actuacions que es consideren que s’han de dur endavant als centres educatius de la ciutat. • Entre les prioritats, l’IES Andreu Sempere, l’IES Pare Vitòria i l’IES Cotes Baixes.

L’Ajuntament d’Alcoi ha enviat a la Generalitat Valenciana el llistat amb les peticions de les actuacions que es consideren que s’han de dur endavant als Centres Educatius de la ciutat dins del programa “Edificant”.

En primer lloc està el projecte d’adequació i ampliació de l’IES Andreu Sempere. El segon projecte és l’ampliació de la quarta planta de l’IES Pare Vitòria, que actualment alberga una aula de dibuix i no és accessible. I en tercer lloc, la construcció d’un nou edifici per a les Aules Taller de l’IES Cotes Baixes, que actualment estan duent-se endavant a les Aules Verdes.

Així es va decidir a les reunions concertades amb l’Ajuntament i els centres educatius. A més, s’han presentat 26 peticions més per ordre de prioritat, demanant, entre d’altres:

  • El tancament del terrat per ús de biblioteca.
  • L’execució d’un nou magatzem de material esportiu.
  • El condicionament de l’antic dipòsit d’aigua per ús polivalent a Sant Vicent, l’adequació d’una nova sala de mestres
  • Cobrir una pista esportiva a El Romeral.
  • Cobrir pistes esportives a altres centres com Tomàs Llàcer o Horta Major.
  • Per a Miguel Hernández se sol·licita la instal·lació de dues marquesines al pati.
  • El Tomàs Llàcer a més, demana l’accés al bus, la instal·lació de refrigeració o la instal·lació de gronxadors vestibulars.
  • Horta Major, també sol·licita la construcció d’un hort escolar i la instal·lació de caldera, petició que es fa extensible a la majoria de centres, com també la de la instal·lació solar fotovoltaica.

Conselleria decidirà les actuacions que poden entrar al programa “Edificant” i l’Ajuntament remetrà el pressupost i la memòria valorada, per aquest motiu els departaments d’Educació i Arquitectura ja estan treballant conjuntament.

L’objectiu del programa “Edificant es posar al dia tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb un pressupost global de 700 milions d’euros per a construir nous centres i també per a millores en els centres ja construïts, incloent-hi l’equipament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *