foradia subscriutegrat

Subvencions de l’IVACE per a la renovació de calderes

• La convocatòria d’ajudes per a la substitució de calderes per altres més eficients estarà oberta des del 29 de gener fins al 14 de juny • L’objectiu és reduir les despeses familiars per calefacció i reduir la petjada del carboni dels nostres habitatges.


La convocatòria d’ajudes per a la substitució de calderes per altres més eficients estarà oberta des del 29 de gener fins al 14 de juny. Ajudes finançades per part de l’IVACE, organisme depenent de la Conselleria d’Economia, dirigit per l’alcoiana Júlia Company.

L’objectiu és reduir les despeses familiars per calefacció i reduir la petjada del carboni dels nostres habitatges. Perquè cal tindre en compte que el parc de calderes domèstiques de les llars del País Valencià posseeix una notable antiguitat, la qual cosa comporta un consum d’energia més elevat del que es podria esperar.

Aquesta iniciativa es concreta en un Pla de Reforma Interior d’Habitatges, Pla Renhata, que preveu subvencions a les persones propietàries, usufructuàries o inquilines de l’habitatge, per a actuacions sobre els elements privatius d’aquests i dirigides a l’adequada conservació de l’immoble, la millora de la seua qualitat, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat.

Podrà acollir-se a aquestes ajudes qualsevol persona física propietària, arrendatària o usufructuària d’un habitatge situat al País Valencià, comunica la regidora de Compromís Alcoi Anna Climent. Serà subvencionable el cost de la caldera, el sistema de control/regulació i la instal·lació de la caldera (muntatge i desmuntatge). I la quantia de l’ajuda, aportada serà de 250 euros per caldera substituïda“.

Per altra banda l’empresa instal·ladora adherida al Pla renove Renhata de calderes aportarà un descompte de 50 euros en la factura.

“Esperem que molts alcoians es puguen veure beneficiats per aquestes ajudes”, afegeix Climent.

Des que va ser nomenada directora de l’IVACE”, finalitza la regidora, “l’interés de Júlia Company, recolzada per conseller Rafa Climent per la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de la Comunitat Valenciana, està avançant en la promoció de la qualitat dels habitatges, aquesta vegada des de la perspectiva de les necessitats particulars d’aquests, fomentant la reforma interior dels immobles mencionats”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *