foradia subscriutegrat

Alcoi intercanvia amb la Generalitat l’edifici dels jutjats per tres edificis locals

• Aquests tres edificis són: el de l'actual departament de Medi Ambient i Educació. El del Centre Social de la Zona Nord. I el de l'actual Escoleta Infantil Zona Nord. • L'alcalde conclou: “una vegada més aquest govern és el que ha trobat una solució als problemes econòmics i judicials en què ens va clavar la mala gestió del Partit Popular”

Tres edificis alcoians, propietat autonòmica, passen a titularitat pública a canvi de l’edifici dels actuals jutjats de la Mare de Déu. Així ho han acordat l’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria de Justícia.

Aquests tres edificis són: l’edifici administratiu del carrer Pintor Casanova 10, actual departament de Medi Ambient i Educació. L’edifici de la plaça Blai Domingo Llidó 1, Centre Social de la Zona Nord. I l’edifici del carrer General Prieto, 16, actual Escoleta Infantil Zona Nord.

Segons l’Ajuntament, la valoració econòmica d’aquests tres edificis supera els tres milions i mig d’euros, una quantitat similar a la que va costar la inversió del PP, en 2004, en els jutjats de la Mare de Déu. “Amb aquest acord, els alcoians recuperen, la inversió feta en els jutjats de la Mare de Déu, un cost que hauria d’haver assumit des d’un primer moment la Conselleria de Justícia”, afirma l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Cal recordar que en 2017, la Conselleria de Justícia i el Govern de Toni Francés, inauguraven aquests nous jutjats. I que l’Ajuntament va demanar a la Conselleria una compensació econòmica als alcoians pel cost dels nous jutjats que va assumir l’anterior Govern local del Partit Popular, en 2004, sense tindre competències per a fer-ho ni garanties de recuperar els diners invertits.

11 anys després, Alcoi continuava amb uns jutjats, amb denúncies d’insalubritat i unes condicions precàries que necessitaven una solució imminent. L’any 2016 l’Ajuntament va signar un conveni, pel qual se li cedia a la Conselleria l’edifici de la Mare de Déu perquè Alcoi tinguera habilitats i restaurats els nous jutjats.

Fet l’intercanvi, l’alcalde conclou: “una vegada més aquest govern és el que ha trobat una solució als problemes econòmics i judicials en què ens va clavar la mala gestió del Partit Popular”, comenta l’alcalde. I recorda altres exemples, “que sumen molts milions d’euros”: el Bulevard, la Rosaleda i Serelles.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *