foradia pressupostparticipatiualcoi

Exposició de les escultures humanes de Moisès Gil al Centre Cultural d’Alcoi

• “Un crit per a dir que cal obrir portes i finestres per a alliberar-se”, aquest és el missatge de l'exposició d'escultura de Moisés Gil • L'exposició estarà oberta al públic des del 31 de gener al 30 de març de 2018 en el Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi

Un crit per a dir que cal obrir portes i finestres per a alliberar-se”, aquest és el missatge de l’exposició d’escultura de Moisés Gil amb el títol La figura de Moisès Gil, que estarà oberta al públic alcoià des del 31 de gener.

En ella destaquen les seues escultures de gran grandària i relleus amb les quals convida a l’espectador a prendre partit de la seua pròpia visió urbana.

Les seues escultures estan elaborades amb acer i alumini, la majoria d’elles superen els dos metres de longitud, i en elles es vol mostrar “una resposta als comportaments indolents de la societat contemporània”.

Els relleus, per la seua banda, estan creats d’acer i polièster i tenen diferents grandàries. En tots ells apareix una figura humana, en diferents actituds habituals en la vida quotidiana de l’ésser. Els referents figuratius romanen estàtics, contemplatius alguns i altres representant una activitat frenètica i entroncats en l’engranatge de la societat actual.

Amb el joc de disposició de les peces, l’autor crea un ambient de diàleg entre elles, emetent un missatge a l’espectador: “el comportament humà en la nostra societat contemporània“.

L’eix vertebrador de l’exposició és el resultat d’una recerca sobre els comportaments socials dels éssers humans durant els últims anys, en paraules de Moisés Gil, enfront de les imposicions i condicionaments antisocials, la retallada de les llibertats individuals, la llibertat d’expressió, la globalització o la involució dels assoliments socials. En aquest context, col·loca a l’escultura com a representació l’experiència diària del desenvolupament de l’ésser humà enfront de les adversitats de la societat en la qual està immers, basant-se en el fet que l’obra d’art és comunicació.

L’exposició estarà oberta al públic des del 31 de gener al 30 de març de 2018 en el Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi, amb un horari de visita de dilluns a divendres d’11:30 a 13.30 i de 17:30 a 20:30 hores.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *