foradia mediambient

Guanyar denuncia xantatge del Govern a l’hora de votar una moció d’ús de xarxes locals

• Rebuig de la creació d'un protocol d’ús objectiu i transparent de la utilització de les xarxes socials i comunicatives de l'Ajuntament. • "Lamentablement, el Govern del PSOE ha tractat d'aturar aquesta proposta de forma poc ètica i transparent", comenta el regidor Cristian Santiago

 

Crear un protocol d’ús objectiu i transparent de la utilització de les xarxes socials i comunicatives de l’Ajuntament. Aquesta ha sigut una proposta presentada al Ple d’Alcoi per part del PP, esmenada per Compromís i defensada per Guanyar.

El motiu ha sigut l’ús partidista que s’ha fet de les xarxes comunicatives de l’Ajuntament per part del Govern segons han denunciat en diferents ocasions els diferents grups municipals.

Des de Guanyar denuncien que, abans de votar la moció, la regidora del grup socialista Lorena Zamorano, va remetre un informe encomanat al Gabinet Jurídic de l’Ajuntament dient que “d’aprovar aquesta moció, seria nul·la de ple dret“.

L’informe, tal com va afirmar l’Alcalde, es tenia des d’última hora d’aquell matí, però es va informar sobre ell minuts abans d’exercir el vot. El regidor de Guanyar Cristian Santiago considera que “açò demostra el poc talant comunicatiu i democràtic del Govern de Toni Francés, podent enviar-nos l’informe durant el matí, van decidir presentar-ho a última hora per tal de pressionar-nos i redirigir el nostre possible vot. Això, per a nosaltres és xantatge“.

La moció va ser finalment aprovada per majoria, amb els vots a favor de Compromís, Guanyar Alcoi i el PP, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del grup socialista. La moció implica la creació d’un llibre d’estil per a la utilització de les xarxes comunicatives oficials de l’Ajuntament.

No obstant això, la mesura no es durà a terme, ja que l’informe del Ganivet Jurídic va permetre que l’alcalde anul·lara la moció.

Segons Santiago, “per higiene democràtica, ètica política i respecte cap a la ciutadania teníem l’obligació de tirar endavant aquesta iniciativa. Una iniciativa que pretenia assentar les bases d’una comunicació política la més objectiva possible, rigorosa i d’interés general. I, lamentablement, el Govern del PSOE ha tractat d’aturar aquesta proposta de forma poc ètica i transparent”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *