foradia subscriutegrat

Implantació de parades de bus per demanda a Alcoi de la mà de l’IVACE

• L'IVACE ha impulsat a Alcoi la implantació de parades per demanda per al transport públic. • El projecte consisteix en la col·locació de sol·licituds en les parades que permetran als usuaris sol·licitar l'arribada de l'autobús


L’IVACE ha impulsat a Alcoi la implantació de parades per demanda per al transport públic. Es tracta d’un projecte pilot de mobilitat sostenible que permetrà a l’usuari sol·licitar, pressionant un botó de la parada, que el pròxim autobús faça el recorregut per a accedir a arreplegar-ho.

El projecte consisteix en la col·locació de sol·licituds en les parades que permetran als usuaris sol·licitar l’arribada de l’autobús de manera que, quan no existisca sol·licitud, l’autobús no realitzarà el recorregut que corresponga a l’accés a aquesta parada.

Segons les dades de l’IVACE, s’implantarà una parada per demanda en cadascuna de les línies 3, 4 i 5. En concret, en la línia 3 serà la per a Professor Simó Alós, en la línia 2 la parada de Jutjats i en la línia 3, la marró de Sant Joan de Ribera.

Per altra banda, està previst el desenvolupament d’una app mòbil que permeta a l’usuari registrat conéixer l’estat de la demanda i poder realitzar a través de l’app.

Amb aquest sistema de transport a la demanda es planteja aconseguir un doble objectiu: d’una banda es manté l’oferta de transport públic als usuaris en aquestes zones més externes del municipi i, al mateix temps, s’aconsegueix reduir el nombre de quilòmetres recorreguts, amb el consegüent estalvi de consum d’energia i temps.

Així doncs, IVACE Energia sufragarà el 50% del cost del projecte, que ascendeix a 51.000 euros, en el marc del programa de mobilitat sostenible que està duent a terme i a través de l’actual recolza aquells projectes presentats per ajuntaments i empreses que suposen la reducció de la dependència dels combustibles derivats del petroli en el sector transporte.

En total, l’IVACE destinarà enguany 750.000 euros per a fomentar la mobilitat sostenible i reduir la dependència dels derivats del petroli. D’aquesta manera, seran 30 els projectes que l’IVACE impulsarà per a ajuntaments i empreses que suposen la reducció dels consums energètics en el sector transporte.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *