foradia ivace

Municipis de les comarques centrals celebren el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

• Són molts els municipis de les comarques centrals que han celebrat, al voltant del dia 28 de juny, diferents actes i esdeveniments • En l'actualitat encara queden resistències per a l’acceptació de la diversitat sexual, inclús països on es penalitza amb la mort

Múltiples localitats de tot l’Estat espanyol celebren el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, amb una gran diversitat d’actes i activitats. L’objectiu és el de reivindicar el valor de la diversitat afectiva i sexual en la nostra societat.

Són molts els municipis de les comarques centrals que han celebrat, al voltant del dia 28 de juny, diferents actes i esdeveniments i que han hissat la bandera LGTBI en la línia de caminar cap a la normalització social dels col·lectius. Entre ells, Alcoi, Ontinyent, Cocentaina, Biar, Gandia, Xàtiva, Muro, Banyeres, Bellreguard…

Cal ressenyar que els col·lectius LGTBI han sigut històricament reprimits i oprimits tant per les institucions públiques com pel pensament hegemònic, que no ha començat a acceptar-los fins fa unes dècades. Així i tot cal ressenyar que en l’actualitat encara queden resistències per a l’acceptació, sectors socials on la intolerància està molt present i països on la diversitat sexual es penalitza amb la mort.

És el 28 de juny la data en què es commemora tradicionalment l’orgull d’aquest col·lectiu, un dia simbòlic amb el qual es vol consciència a la societat de la necessitat d’avançar cap a una societat més tolerant i igualitària amb homosexuals, lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

Aquesta data té arrels històriques en els conflictes entre homosexuals i policia conegudes com ‘les aldarulls de Stonewall‘, que van tenir lloc a Nova York en l’any 1969, i que són considerats històricament com l’inici de l’alliberament homosexual.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *