foradia

No+Precarietat de l’Alcoià i El Comtat s’organitza contra la resignació social

• Es tracta d’un moviment social unitari que vol “revitalitzar la protesta en el carrer” i ser “l'expressió d'una situació compartida i patida per moltes persones i col·lectius”. • El moviment ha decidit sumar-se a la mobilització del dissabte 10 de febrer a Alacant, aprofitant el sisé aniversari de la reforma laboral imposada pel govern del PP.


Davant l’empobriment i precarització general que viu la societat arran de la crisi econòmica, “corre el perill que el conformisme acabe per instal·lar-se de manera resignada i permanent”. Per fer front a aquesta situació, naix a Alcoi No+Precarietat de les comarques de l’Alcoià i El Comtat.

Es tracta d’un moviment social unitari que vol “revitalitzar la protesta en el carrer” i ser “l’expressió d’una situació compartida i patida per moltes persones i col·lectius”.

Aquest inici pretén encetartot un seguit d’accions col·lectives que donen veu a les lamentacions individuals que molta gent viu”.

És per aquest motiu que la sala del Centre Cultura va aglutinar prop de 60 persones amb la finalitat d’exposar el testimoniatge de persones que estan en risc de pobresa o exclusió social, sobretot joves i majors de 45 anys.

Van ser veus reflectint la precarietat social: “la gent treballadora a qui se’ls impedeix un treball digne; la joventut, que encadena acomiadaments encoberts en períodes de prova; les persones grans, que cobren una pensió de misèria; les persones aturades, les desnonades, les que no poden pagar la calefacció ni la llum; les autònomes i falses autònomes; les que perderen les beques, les ajudes a la dependència; les que esperen en les llistes i sales dels hospitals; les persones amb diversitat funcional, silenciades i precàries; les que migren per no tenir oportunitats en el seu país, etc.”.

En l’acte constituent, el moviment va decidir sumar-se a la mobilització del dissabte 10 de febrer a Alacant (18h, a la Plaça del Mercat), aprofitant el sisé aniversari de la reforma laboral imposada pel govern del PP.

És una reforma que el col·lectiu demana derogar perquè “ha dut a la major precarietat laboral i social dels darrers anys, amb contractes que han passat de fixes a eventuals, amb l’obligació de fer més hores de les que consten en contracte, a la baixada de remuneracions, a la precarització en les pensions”.

L’assemblea constituent ha marcat una nova reunió el dimecres, dia 14 de febrer, a les 19 h. a la Unesco d’Alcoi: “serà una reunió oberta per anar traçant les línies d’actuació a nivell local, de barri i sectorial en les comarques. L’única condició és respectar i acompanyar les persones amb suport mutu i solidari. El treball acaba de començar i a finals de maig està prevista una gran mobilització a Madrid”.

Font: Redacció./


bigdata

subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *