foradia pressupostparticipatiualcoi

La Generalitat augmenta les subvencions per a construccions, rehabilitacions i reformes

• El Pla Renhata que va llançar la Generalitat en 2017 “va ser tot un èxit i es van superar les expectatives". • Es preveu que l'impacte econòmic siga molt major, fins a arribar als 17,5 milions d'euros.

La convocatòria de les subvencions per a construccions, rehabilitacions i reformes d’interior Pla Renhata que va llançar la Generalitat en 2017 va ser tot un èxit i es van superar les expectatives.

Per açò, el Pla Renhata 2018 compta amb diferents novetats: un major pressupost (de 3 milions passa a 5’5 milions), milloren les condicions d’accés, augmenten les facilitats a les persones amb diversitat funcional i s’agiliten els tràmits administratius per a sol·licitar les subvencions.

Les obres susceptibles d’ajuda seran totes aquelles acabades entre el 18 de maig de 2017 i el 30 de juny de 2018. D’aquesta manera, les que van quedar fora de les subvencions per falta de pressupost durant en l’edició passada podran optar de nou a rebre-la enguany.

Amb tot açò, s’espera que més de 1.500 unitats familiars puguen beneficiar-se d’aquest Pla que té “una clara vocació de generar espais de col·laboració pública i privada”.

Així ho ha comunicat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

Efecte multiplicador de les ajudes

“Una inversió de l’administració autonòmica de tres milions d’euros en 2017 ha suposat un impacte econòmic global de 12 milions d’euros que han beneficiat al sector i han contribuït a millorar la qualitat constructiva de 863 habitatges de la Comunitat”, confirma la consellera. D’aquesta manera, ja que ha augmentat el pressupost en 2018 es preveu que l’impacte econòmic siga molt major, fins a arribar als 17,5 milions d’euros.

Cal recordar que aquestes ajudes van dirigides a les famílies per a la reforma de cuines, banys i obres d’accessibilitat, és a dir, dirigides a quasi un milió i mitjà d’habitatges principals que existeixen a la Comunitat. “La rehabilitació i la regeneració urbana són i seguiran sent clau en la recuperació econòmica del sector de la construcció, i per açò l’esforç per part de la Generalitat està sent clar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *