foradia mediambient

Avanzar: “circular pels carrers del Centre d’Alcoi implica superar moltes barreres”

• El Centre d’Alcoi és el barri amb més problemes d'accessibilitat de la ciutat, segons Avanzar • Voreres estretes, passos de vianants sense rampes, rampes inservibles, inaccessibilitat a edificis públics i comerços…


Voreres estretes, passos de vianants sense rampes, rampes inservibles, inaccessibilitat a edificis públics i comerços… El Centre d’Alcoi és el barri amb més problemes d’accessibilitat de la ciutat. Així ho confirma l’estudi que va realitzar Avanzar, i va facilitar a l’Ajuntament per a la realització del Pla Integral d’Accessibilitat.

En primer lloc, el col·lectiu assenyala les dificultats d’accedir als edificis i comerços del barri, “que en la seua majoria presenten seriosos problemes d’accessibilitat”.

A aquest problema s’afegeix el de les voreres, que “són estretes i altament perilloses per les pendents i per estar cobertes amb marbre polit altament relliscós, que des de la seua implantació ha provocat i contínua provocant contínues caigudes als ciutadans que circulen pels carrers, i fins i tot en estat sec”.

“Circular pels carrers del Centre d’Alcoi implica superar moltes barreres”.

Actualment, planteja Avanzar com a exemple, “una persona en cadira de rodes no pot accedir al pont de Cervantes des de l’Ajuntament a causa de les rigoles en els passos de vianants dels carrers Bambú, Capellà Belloch, Joan Cantó i Santa Ana”.

La majoria d’edificis públics administratius presenten problemes d’accessibilitat tant en el seu interior com en l’entorn urbà per al seu accés. A més, “únicament el 20% dels comerços situats en els carrers principals són accessibles des del carrer,

Com a conclusió, Avanzar vol que aquestes dades es tinguen en compte tant per l’Ajuntament com per la Taula del Centre, ja l’accessibilitat “ha sigut el factor bàsic per a poder aconseguir un entorn atractiu i amable per a viure i gaudir de les ofertes culturals, d’oci o comercials dels barris”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *