foradia camaraalcoi

L’Ajuntament i la pólvora a l’alberg

columna per Arcaris

Alcoi, pionera durant molt anys en temes de protecció animal, del projecte d’introducció de voltors amb FAPAS, bressol de dos parcs naturals amb una biodiversitat immensa, seu d’una de les primeres protectores de la Comunitat Valenciana i Espanya, i de la primera protectora amb el títol de Centre d’Acció Social, organitzadora del primer forum a Espanya sobre teràpia animalista i d’altres jornades i xarrades al voltant de la natura… Doncs bé, eixa Alcoi, ja no és tal.

Quasi dos tones i mitja de la pólvora que s’utilitzarà en l’Alardo per a Festes va a emmagatzemar-se en l’aberg municipal d’animalets abandonats, gestionat per la Protectora d’Alcoi. Què més dona? Sols són animals. A unes instal·lacions pagades íntegrament per Lionel Grau per a la Protectora d’Alcoi (ojo! que no per a l’Ajuntament, encara que finalment se’l va quedar) s’allotjarà un polvorí que segons fonts municipals ‘ve recomanat pel Seprona’.

La Protectora, amb una exigua subvenció per part de l’Administració local, sobreviu gràcies als seus voluntaris i als seus nombrosos socis que paguen la seua quota. I no sent suficient això ara és maltractada amb esta decisió que ignora que allí hi ha animals, treballadors, voluntaris, visites escolars, teràpia assistida amb animals… Si haveu pujat sabreu que un diumenge qualsevol es junten allí dalt un centenar de persones en un moment.

no ho oblidem, la seua ubicació, en mig dels parcs naturals de la Font Roja i de Mariola la converteixen en un punt estratègic per patir un accident i quedar-se sense serres. Ale!

I per suposat, no ho oblidem, la seua ubicació, en mig dels parcs naturals de la Font Roja i de Mariola la converteixen en un punt estratègic per patir un accident i quedar-se sense serres. Ale! Ni una, ni l’altra. A vore quins fullets repartixen a l’Oficina de Turisme!

Fa dos setmanes per Resolució de la Directora General de Prevenció d’Incendis forestals, de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural, quedaven prohibides les cremes en terrenys forestals o amb una proximitat menor de 500 metres. De categoria! Cremar la remulla de les oliveres ni pensar-ho!!!!! Bojos!!! Maseros imprudents!!!

Ara bé, ficar 2.500 kg de pólvora en un lloc amb escasses o nul·les mesures de seguretat, sense problema. Però que estem en alerta 4 de perill terrorista!! O es passarà la Guàrdia Civil nit i dia vigilant les instal·lacions? En tal cas, que s’abriguen bé els pobres agents als que es toque eixa faena.

I l’òrgan de gestió dels parcs naturals qué diu? Perquè sembla genial que prohibisquen el pas de les carreres (com el Trail Solidari), de les bicicletes i de tot allò que puga molestar a l’anidament d’aus como ara les àguiles, també que haja posat límits a la creació de les franjes forestals de seguretat contra incendis, però ¿i a la col·locació de la pólvora? He parlat amb bombers, que a títol personal, es posen les mans al cap quan s’assabenten.

I és que no entenc com poden estar netejant la serra per previndre incendis (la carretera a les casetes de Mariola ha quedat desconeguda i dolorosament lletja) i després que ignoren el risc que comporten estes tones de pólvora.

El Seprona sembla que ha argumentat que és l’edifici més llunyà del nucli urbà. Haurà que preguntar als veïns de Barxell i Baradello a vore que opinen. Més que res perquè estan pagant uns impostos (un IBI més pujat) com que sí que ho són.

Font: @soc_arcaris./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *