Foradia subscriutegrat

Bon profit!

'Organització Mundial de la Salut feia públic fa uns dies els resultats d'una sèrie d'estudis (...) Han fet falta 40 anys per a que la societat siga conscient de la seua perillositat i haja prohibit fumar als llocs públics (...) Les societats més longeves del món com ara les que viuen a l'Himalaia o a Vietnam, no consumeixen apenes o gens de carn (...) sabeu com tracta la ramaderia industrial als animals que es mengem?

L’Organització Mundial de la Salut feia públic fa uns dies els resultats d’una sèrie d’estudis que declaraven que les salsitxes, hamburgueses i altres productes càrnics processats eren cancerígens, especialment aquells fets amb carn roja (carn de mamífer) arribant a incloure-ho junt a altres substàncies tan cancerígenes com el tabac, l’alcohol o el plutoni.

bon profit alcoi

La reacció de les grans corporacions càrniques (sobretot a EE.UU) no s’ha fet esperar i assenyalen interessos obscurs darrere de les intencions de l’OMS. També desacrediten als autors científics o ens diuen que s’està exagerant, que la carn roja no és plutoni.

Sols tenim que tirar la vista enrere, als anys 60, quan l’OMS va declarar el tabac com cancerigen, i en com s’ho va prendre la societat d’aquella època «impossible», «tota la vida s’ha fumat», «els metges fumen», «el tabac mata les bactèries»… Han fet falta 40 anys per a que la societat siga conscient de la seua perillositat i haja prohibit fumar als llocs públics.

¿Què no és el mateix el tabac que la carn? Anem per parts. En primer lloc, les societats més longeves del món com ara les que viuen a l’Himalaia o a Vietnam, no consumeixen apenes o gens de carn. En segon lloc, els nostres avantpassats menjaven carn quan en menjaven. En el moment l’ésser humà va deixar la caça per sedentaritzar-se i començar amb l’agricultura el seu cos també va tindre que evolucionar i acostumar-se a un altre tipus de dieta. Des de fa milers d’anys la nostra fisiologia està preparada per a digerir verdura, cereals, llegums i fruita, deixant la carn per a les ocasions ja que, per a l’immensa majoria de la societat humana, la carn és i ha segut un luxe. A continents sencers com Àfrica o Àsia la majoria de la seua població no veuen la carn en mesos, anys o mai de la vida. Ho diu també la pròpia OMS, si tots els habitants del món menjaren com a Europa i EE.UU, farien falta 3 planetes com este per a poder donar de menjar al ramat. Per tant, sí, els nostres iaios menjaven carn, però una volta a l’any quan mataven el porc o si algú es posava malalt que mataven la gallina o un colomet.

En tercer lloc, ¿sabeu el que porta una hamburguesa o un salsitxó? Perquè entre conservants, potenciadors del sabor i emulgents el que no entenc és com seguim vius. La sang de porc és processada per a extraure una farina blanca que s’utilitza com a substitut de l’ou, i els óssos i vísceres bollides per a la gelatina. Després tenim components com ara l’aspartame que és química pura i que va nàixer en un laboratori militar. Els al·lèrgics viuen autèntics malsons perquè si no presten atenció tenen, per example, fins lactosa en l’embotit.

I per últim, però no menys important, sabeu com tracta la ramaderia industrial als animals que es mengem? Sense espai per a moures es fan ferides que no curen perquè no compensa, prefereixen posar-los antibiòtics en el menjar perquè eix més barat. Els fan créixer mitjançant hormones en un període mitat del normal. No prenen el sol. No tenen nit, deixen les llums enceses per a canviar-los el cicle de creixement. Les vaques, que mengen verd, tenen als seus pinsos components de peix (peiscat moltes voltes prop de les restes nuclears de Fukushima al Pacífic) i inclús carn!!! (recordem  ‘les vaques bojes’) Eixos animals són transportats com si foren bales, de vegades amb les potes trencades (perquè amb la selecció genètica han buscat vaques gordes en pates fines) que no es molesten en curar (les carreguen i descarreguen en ‘toritos’). Ferides i maltractades des de la seua infància a l’escorxador són electrocutades mentre veuen a les seues companyes sent descuartitzades.

En serio… ¿com pot algú continuar recolzant que la carn que menjem actualment és saludable?

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *