foradia subscriutegrat

Orosia: “els carrers d’Alcoi estan més nets que abans”

• “D'estar molt bruta està passant a estar més neta”. Això és el que pensa Orosia de l’estat de la ciutat d’Alcoi en l'actualitat. • El problema de la brutícia als carrers, ens comenta Orosia, és qüestió d'incivisme per part de la gent que embruta sense tindre en compte que el carrer és seu.

Conèixer la teua ciutat és saber de la seua història, la seua evolució, els seus símbols, els seus punts forts i els seus punts febles, els seus potencials i les seues limitacions.

També és conéixer els teus veïns i veïnes i el seu pensament. Cada persona és un món i cada món conté infinites característiques de les quals podem aprendre i comprendre on i com vivim.

En aquesta secció hem volgut preguntar a les nostres veïnes i veïns sobre qüestions generals de la nostra ciutat i del nostre entorn. A través d’aquestes entrevistes tenim l’oportunitat de veure Alcoi, i molt més enllà, des de diferents perspectives i realitats. Anem allà.

D’estar molt bruta està passant a estar més neta. Això és el que pensa Orosia de l’estat de la ciutat d’Alcoi en l’actualitat. Des del seu punt de vista, durant els recents anys, els carrers d’Alcoi han estat tan bruts “que feia fàstic passar, de tant de vòmits i escopinyades, ara ha millorat molt la situació”.

El problema de la brutícia als carrers, ens comenta Orosia, és qüestió d’incivisme per part de la gent que embruta sense tindre en compte que el carrer és seu i de la resta de veïns i de veïnes: “no és cosa del Govern, que jo crec que ho està fent bé, sinó falta d’educació i de consciència”.

Un dels aspectes que ha fet bé el Govern, des de la perspectiva d’Orosia, és la política dels gossos i l’obligació del perfil d’ADN: “ara la gent va amb més cura, porta la botella d’aigua i neteja el carrer”. Per altra banda, un dels aspectes que haurien d’implantar-se a Alcoi, és un sistema de reciclatge més efectiu i eficient, amb màquines per a depositar envasos, per exemple, i d’estalvi de bosses de plàstic.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *