lasarga

XI Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos

• L’activitat, organitzada per l’associació Llavors d’ací, té l’objectiu de promoció i conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià. • Tot això emmarcat l'emblemàtic poble de Turballos, que es trobava ple de paradetes d’articles artesans i de gastronomia.


Ha tingut lloc l’XI Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos, amb un notable nombre de públic assistent vingut de diverses comarques. L’activitat, organitzada per l’associació Llavors d’ací, té l’objectiu de promoció i conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià.

Durant la jornada, el president de Llavors d’ací, Enrique Martínez, va fer lliurament a la Comunitat de Turballos una placa commemorativa de reconeixement i agraïment a Vicent Micó, recentment desaparegut, pel seu suport a la Trobada durant tants anys.

A banda de l’activitat d’intercanvi de llavors, els assistents van poder assistir a una ruta per a conéixer plantes mengívoles, a càrrec d’Ausiàs Jordà, i al contacontes La bruixa xocolata, a càrrec de Silvia Colomer.

Tot això emmarcat l’emblemàtic poble de Turballos, que es trobava ple de paradetes d’articles artesans i de gastronomia. L’encontre s’ha inclòs dins del programa de les XIV Jornades per a la Sostenibilitat que organitza la Regidoria de Medi Ambient.

Continuen les XIV Jornades per a la Sostenibilitat

Per al proper cap de setmana estan programades dues conferències: la presentació del llibre “Encara no és tard” d’Andreu Escrivà a càrrec del mateix autor, el divendres 2 de vesprada i “El tren Alcoi-Gandia. Passat i present” el diumenge 4 de vesprada, a càrrec del vicepresident de l’Associació Tren Alcoi-Gandia, Jaume Gómez.

En acabar aquesta última tindrà lloc també la projecció del documental “Serpis de Ferro. El tren dels anglesos”. També el diumenge 4 de matí, tindrà lloc la ja tradicional Volta a les Pedanies, activitat que porta fent-se des de la primera edició de les Jornades i que congrega un gran nombre d’assistents.

Per al dissabte 3 de matí es realitzarà una ruta divertida per als més menuts que partirà a les 10:30h des del parc de l’olivera centenària en direcció al Paratge Natural Municipal riu d’Agres. La ruta “Diverteix-te cuidant l’entorn” té com a finalitat l’aprenentatge per parts dels més menuts de valorar la natura fent-ho de manera divertida i és una activitat organitzada pel Taller d’ocupació especialitat Dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *