foradia subscriutegrat

El moviment dels jubilats continua avançant: nova manifestació a Alcoi, el 17 de març

• Però “no som a soles els jubilats”, comenta Matarredona, “cada dia s’apunta més gent a la nostra plataforma, treballadors, estudiants… gent de tot tipus, sense cap adscripció política" • La Coordinadora, per altra banda, se suma a la vaga del 8 de Març a favor de la igualtat de gènere.


Els jubilats alcoians convoquen una nova manifestació per al 17 de març. Aquesta serà la tercera concentració “per unes pensions dignes” que es realitza a Alcoi en simultaneïtat amb desenes de ciutats espanyoles. D’acord amb la progressió del moviment, s’estima que la concentració siga superior a les dues primeres.

Això no ha fet més que començar, ens comenta Antonio Matarredona, representant a Alcoi de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. Són més de 2 milions els jubilats espanyols que viuen en risc de pobresa. Un problema que s’accentua amb el temps, “ja que els jubilats estan perdent poder adquisitiu des que en 2011 el PSOE va congelar les pensions i des que en 2013 el PP les va separar de la pujada de l’IPC“.

Les conseqüències pels perjudicis econòmics a aquest sector tan sensible són moltes: “això es tradueix en el fet que n’hi ha jubilats que estan passant fam, que pateixen pobresa energètica, que no poden fer front als seus medicaments…”.

Però “no som a soles els jubilats, comenta Matarredona, cada dia s’apunta més gent a la nostra plataforma, treballadors, estudiants… gent de tot tipus, sense cap adscripció política. L’objectiu és acabar amb unes polítiques que estan creant pobresa i exclusió en una gran part de la societat de manera estructural.

Veiem com es configura, així, un moviment social transversal que, tenint en compte la seua trajectòria disruptiva i raons irrefutables, pot tindre molt de recorregut.

La Coordinadora, per altra banda, se suma a la vaga del 8 de Març a favor de la igualtat de gènere i en contra de qualsevol tipus de violència.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *