foradia pressupostparticipatiualcoi

Mostra de Teatre 2018, les propostes de teatre i dansa més actuals i innovadores

• Demà, 26 de maig s’inaugura la 28a edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi, la Fira Valenciana de les Arts Escèniques. • En paraules del seu director, Miquel Santamaria, la programació de la Mostra d’enguany “està dissenyada per oferir novetats del bo i millor

Demà, 26 de maig s’inaugura la 28a edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi, la Fira Valenciana de les Arts Escèniques. Un esdeveniment que ofereix a programadors i al públic en general gaudir de les propostes de teatre i dansa més actuals i innovadores. La Mostra també facilita a nombroses companyies que puguen programar la temporada següent als escenaris de tota Espanya.

Per al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la Mostra de Teatre d’Alcoi és una “fira estratègica”, “ha esdevingut una ferramenta clau en la vertebració de l’oferta cultural que promovem i donem suport des de l’Institut Valencià de Cultura de cap a cap de la Comunitat Valenciana”, “la plataforma idònia per tal de prendre el pols d’on estem i per tal de continuar alçant la línia fina que necessitem i a la qual volem arribar. Gaudim de les arts escèniques en estat pur”.

En paraules del seu director, Miquel Santamaria, la programació de la Mostra d’enguany “està dissenyada per oferir novetats del bo i millor que a hores d’ara estan d’estrena i, també, alguns muntatges també nous, però que ens arriben precedits de premis, de l’aplaudiment de la crítica i del favor del públic”.

Perquè, en definitiva, el teatre, la dansa, el circ i la resta d’arts escèniques “són cites d’emoció compartida, irrenunciables quan la virtualitat de la comunicació ens amenaça amb l’aïllament real”.

Programació XVIII Mostra de Teatre Alcoi

Entre el 26 de maig i l’1 de juny, vint-i-tres companyies, de set comunitats autònomes, ompliran de treball i experiències sales i carrers de la ciutat. Aquesta nova edició compta amb companyies de teatre i dansa de tot el territori estatal: quinze companyies són valencianes, i la resta vindran des de Madrid, Andalusia, Euskadi, Catalunya, Extremadura i Aragó.

La inauguració es realitzarà amb un espectacle de teatre musical per a tots els públics. Es tracta de Merlín, la leyenda, protagonitzada per Javier Gurruchaga, una gran producció de Seda i Trencadís produccions.

Propostes familiars

El públic familiar podrà gaudir d’altres propostes, com la dels bascos Teatro Gorakada, que presentaran al Teatre Salesians El viaje de Ulises, la història del viatge com a metàfora de la vida, de la lluita contra les dificultats i la forma de resoldre-les. També Les 7 diferències, l’últim treball d’El Pont Flotant i Teatre Escalante, que es podrà gaudir el matí del dijous 31 de maig al Teatre Salesians. Una emotiva reflexió sobre la diversitat.

Espectacles de dansa

La dansa és una de les apostes importants de la Mostra. Maduixa Teatre serà la primera companyia d’aquesta especialitat en actuar. Ho farà amb Mulïer, premi Max al millor espectacle de carrer i millor composició musical, un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Un homenatge a totes les dones que han lluitat pel feminisme, tindrà lloc al Teatre Calderón dilluns, 28 de maig.

La fira comptarà amb Sol Picó Companyia de Danza i una de les seues grans produccions: Dancing with frogs, una obra que reflexiona sobre el món de la masculinitat com a complement biològic del femení. En ell, la ballarina alcoiana actua en una aventura àcida, bruta, gamberra i tragicòmica.

Els valencians Tremor Dance Company, amb Konvergenz, representaran el dimarts 30 de maig dues funcions vespertines a la plaça de Dins.

Més dansa. Des d’Andalusia, arriba la producció de la Companyia Fernando Hurtado i la Factoria Echegaray, que presentaran al Teatre Calderón 37 Gernika 17, un particular homenatge a l’obra de Picasso.

Teatre al carrer

Enguany la Mostra ha volgut afegir nous escenaris al seu repertori. És el cas del parc de Cervantes, on la companyia A Saco Producciones, d’Extremadura, representarà el seu espectacle itinerant Tanque Gurugú, una proposta de ‘teatre clown’ per a tots els públics. La Fam cia de Teatre és altra de les propostes que interpretarà a aquest espai el seu espectacular treball a l’aire lliure, The Wolves.

La plaça de Dins d’Alcoi veurà representats dos espectacles. Per una banda, Musicadores de objetos, de la companyia madrilenya Toom Pak, una obra musical amb espectacle de percussió, comèdia visual i un ritme desbordant. Per altra banda, els Teatro de Che y Moche, d’Aragó, oferiran El Funeral, un espectacle divertit i ple de sorpreses.

L’últim espectacle de carrer serà en la plaça Ferrandis i Carbonell, amb la companyia Acrobàcia mínima i Seu-te!, un espectacle de circ per a divertir a grans i menuts.

Teatre de titelles i de circ

Els titelles dels veterans Bambalina Teatre Practicable representaran el seu nou treball, una atrevida adaptació del clàssic La Celestina, feta pel dramaturg Jaume Policarpo. També estaran presents a la Mostra els titelles d’El Ball de Sant Vito, El Rei Mides i les Metamorfosis.

Una proposta de circ i de teatre dels valencians Lucas Locus actuarà al Teatre Principal amb l’acurada posada en escena d’Habitació 108.

Propostes amb expectatives

Un dels espectacles més esperats de la Fira valenciana és el de Moby Dick, l’última producció dels catalans Teatre Goya protagonitzada per Josep Maria Pou, una adaptació de la novel·la de Herman Melville per part de Juan Cavestany.

La Ravalera presentarà una de les seues propostes de teatre breu, El Dia D, una peça d’humor que planteja la realitat d’uns personatges que podran reivindicar tot el que volen a partir de saber qui són.

La Teta Calva torna a Alcoi amb El tambor de Cora, “la història de dos cors que es necessiten per seguir vivint”. Seran ells qui obrin els matins teatrals al Teatre Salesians. I els seguiran Bramant Teatre amb Microepisodis de feixisme quotidià, un projecte escènic que revisa la família tradicional amb el desig de pervertir-la irònicament.

La companyia Pérez&Disla presentarà Willkommen Merkel, una comèdia divertida que ambienta, en la València actual, un hipotètic cim amb els polítics més importants del món, entre ells, la cancellera alemanya Àngela Merkel.

Els alcoians de La Dependent estaran presents, com és habitual. Ho faran amb la seua última producció, Separeu-vos junts, escrita per la també alcoiana Gemma Miralles, una comèdia que parla de les relacions de parella.

Yapadú Produccions, per la seua banda, arriba a Alcoi amb un espectacle infantil, Kailo, una obra que tracta l’autoacceptació per descobrir que dins de nosaltres tenim un món increïble d’imaginació i valentia.

Tancarà l’edició de la Mostra la producció de l’Institut Valencià de Cultura (Teatre del Poble Valencià) i Teatres de la Diputació de València, Els nostres, un treball signat per un privilegiat elenc de dramaturgs valencians i protagonitzat per grans professionals.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *