lasarga ajualcoipresuparticipa

Associació d’Alcoi en Defensa dels Animals: “l’èxit de la prova de l’ADN és tan sols del 15%”

• Diversos municipis han hagut d’eliminar l’Ordenança per diversos tipus de raons, entre elles, per l’elevat cost que implica la seua aplicació • A més, “sospitem que n’hi ha un negoci”, ja que n’hi ha vinculacions entre el laboratori de Sevilla i càrrecs del PSOE.

L’Ordenança que obliga a crear un perfil d’ADN per part de cada propietari de gos alcoià ha alçat la controvèrsia als carrers del municipi. Són moltes les veus que estan en contra. Entre elles destaca, la plataforma contra l’ADN d’Alcoi, convertida recentment en l’Associació d’Alcoi en Defensa dels Animals.

Parlem amb tres dels seus membres, Anabel Ruíz, Àgueda Aparisi i Rafael Montllor, qui ens plantegen els seus arguments contra les polítiques implementades pel Govern d’Alcoi.

L’èxit d’identificació dels excrements dels gossos a través de la prova de l’ADN és tan sols del 15%“. Així ens ho comenten els membres de l’Associació d’Alcoi en Defensa dels Animals, qui assenyalen que en cap municipi on s’haja aplicat ha funcionat, per exemple, Xàtiva o Màlaga.

Inclús diversos municipis han hagut d’eliminar l’Ordenança per dues tipus de raons: per l’elevat cost que implica la seua aplicació, tant als veïns com al Consistori, ja que, a banda de les proves veterinàries, cada excrement ha de ser enviat a un laboratori de Sevilla per a ser revisat. L’altra raó és que l’ADN no sempre està present als excrements dels gossos, ha de complir unes condicions molt específiques, entre elles ser molt recents.

Darrere de la mesura de l’ADN dels gossos n’hi ha “un llavat d’imatge per part del Govern del PSOE, per a aparentar que estan netejant els carrers. Nosaltres som els primers que volem que els carrers d’Alcoi estiguen nets, però el que s’està fent és criminalitzar als propietaris d’animals”.

Amb la implantació del perfil d’ADN n’hi ha gent que atribueix la brutícia del carrer a les persones amb gossos, “jo note com n’hi ha persones majors que en miren mal quan passege a la meua gosseta”. Per això, el que proposen els nostres entrevistats és “educar a la gent a conviure amb els animals”.

A més, “sospitem que n’hi ha un negoci, ja que n’hi ha vinculacions entre el laboratori de Sevilla i càrrecs del PSOE.

Per altra banda, els nostres entrevistats assenyalen que la mesura “està plena de contradiccions”. Una d’elles, els únics que han rebut formalment la informació legal sobre la mesura han sigut els propietaris dels gossos que estan censats a Alcoi, qui normalment respecta les normes socials i actua de manera cívica al carrer. Altra d’elles, que els gossos de les mateixes camades comparteixen ADN, per la qual cosa, es pot sancionar a un propietari innocent amb facilitat.

Per tal de resoldre els seus dubtes, han fet arribar al regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, un text amb 30 preguntes que encara estan pendents de resposta: “la desinformació al respecte és màxima, la gent major inclús està asustada”.

Altre dels efectes col·laterals, a banda de la controvèrsia social, és la desincentivació que suposa per a la gent que podria adoptar un gosset de la Protectora, ja que augmenten les despeses i els tràmits administratius.

Mentre que no s’aclarisquen els dubtes i contradiccions, l’Associació planteja que estarà present a tots els Plenaris municipals fent pressió per tal que el Govern retire aquesta mesura. És el cas de l’últim Plenari, on els detractors del perfil de l’ADN van col·locar simbòlicament un excrement de broma al centre de la sala.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *