foradia subscriutegrat

15 centres educatius alcoians participaran en la Mostra de Teatre Escolar 2018

• Nova convocatòria de la Mostra de Teatre Escolar, del 16 al 19 d’abril: 15 centres escolars alcoians posaran en escena un total de 18 obres de teatre. • Se celebrarà amb la intenció de crear pedrera d’actors i públic i consolidar la importància que les arts escèniques tenen en la nostra ciutat


Nova convocatòria de la Mostra de Teatre Escolar, del 16 al 19 d’abril. 15 centres escolars alcoians posaran en escena un total de 18 obres de teatre. Es farà després de l’èxit que va tindre la primera edició, que va tindre lloc l’any passat.

La iniciativa, impulsada per les regidories d’Educació i Cultura, se celebrarà amb la intenció de crear pedrera d’actors i públic i consolidar la importància que les arts escèniques tenen en la nostra ciutat.

Per centres, el col·legi Salesianos San Vicente Ferrer és el que més obres presenta, en total de 3, tal i com ja va fer l’any passat. El Col·legi José Arnauda durà endavant 2 obres, i la resta de centres que repeteixen són: l’Escola Municipal de Teatre, CEIP Miguel Hernández, CEIP Sant Vicent, IES Andreu Sempere, Sagrada FamiliaSalesianos J XXIII, Romeral, Sant Roc i Horta Major amb una obra per centre. A més, s’incorpora, CIP FP Batoi, CPEE Tomás Llácer, La Presentación i IES Pare Vitòria.

Les actuacions tindran lloc en el Teatre Principal, Centre Cultural Mario Silvestre i el Teatre Salesià que s’incorpora a la mostra degut al augment d’obres i de centres.

Les obres, que es posaran en escena pel matí, per al públic escolar, i a la vesprada, per al públic en general, tindran una duració mínima de 15 minuts i màxima de 40.

El dia 20 d’abril està previst un acte de clausura al teatre Calderón, a les 19 hores “Teloncillo Teatre” representarà “CaperucitaLo que nunca se contó”, un obra per a tota la família que ha guanyat el “VI Certámen Barroco infantil, del 40 Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro 2017” també “Premio FETEN 2017” al millor text, i un espectacle recomanat per la “Red Española de Teatros”. Malgrat no ser un concurs si que existirà un jurat format per professors i professionals del teatre que realitzaran una valoració de les obres. Des de l’organització s’assegura que totes elles rebran un premi/reconeixement.

Raül Llopis, edil de cultura indica que : “l’objectiu de l’Ajuntament d’Alcoi, com a ciutat bressol de les arts escèniques, és apropar aquest art a la majoria de la població. La Mostra Escolar és, sens dubte, una aposta importantíssima per aconseguir que, des de menuts, els alcoians gaudisquen del teatre tant des de l’escenari com des del pati de butaques, veient als seus propis companys. Hem incorporat un nou escenari, el Teatre dels Salessians degut a l’augment d’obres i de centres per a poder tindre totes les representacions en una setmana”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *