Foradia

Compromís Alcoi alerta d’un projecte europeu “que avança en la privatització de les pensions”

• Compromís vol que el Govern d’Alcoi inste a la Unió Europea a retirar un projecte “que pretén consolidar i beneficiar les pensions privades front les publiques” • “El prioritari és defensar i enfortir el sistema públic de pensions, i el camí que enceta la Comissió Europea i el Parlament de desviar fons públics"

Compromís vol que el Govern d’Alcoi inste a la Unió Europea a retirar un projecte “que pretén consolidar i beneficiar les pensions privades front les publiques”, el PEPP.

“El prioritari és defensar i enfortir el sistema públic de pensions, i el camí que enceta la Comissió Europea i el Parlament de desviar fons públics per a consolidar fons privats de pensions no és el més adequat per assolir un sistema just de pensions”, comenta Màrius Ivorra.

L’eurodiputat Jordi Sebastià va explicar a Compromís durant aquests dies la proposta de la Comissió Europea per potenciar el Producte Paneuropeu de Pensions Individuals (PEPP), “proposta que vol consolidar el mercat de pensions europeu de major grandària impulsant els plans de pensions privats en perjudici de les pensions públiques. El PEPP no és, per tant, un instrument de protecció social, sinó un mecanisme d’acumulació i especulació de capitals, que avança en la privatització de les pensions, deixant desprotegits als treballadors que menys salaris tenen”.

Per aquest motiu Compromís presentarà una moció a l’Ajuntament d’Alcoi, que tindrà presència a diferents municipis de tota Europa. Aquesta moció serà consensuada amb els representants de la Plataforma Alcoià-Comtat en Defensa de les Pensions Públiques.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *