foradia cdturisme

Acció Cultural: “empresonar càrrecs electes per haver organitzat una votació és desproporcionat”

• “Denunciar aquesta gravíssima regressió autoritària no implica en absolut compartir el projecte independentista” • “Per raons elementals de democràcia i de justícia, cal demanar l’alliberament dels nou càrrecs electes catalans empresonats.


Empresonar càrrecs electes per haver organitzat una votació “és simplement desproporcionat i, per tant, injust”. Així ho considera Acció Cultural del País Valencià (ACPV), col·lectiu preocupat per “la repressió com a única reacció de l’Estat espanyol davant dels darrers esdeveniments polítics a Catalunya”.

No obstant això, “denunciar aquesta gravíssima regressió autoritària no implica en absolut compartir el projecte independentista”.

Es tracta d’una qüestió de democràcia i de justícia, ja que la base jurídica sobre la qual es fonamenta tota l’acusació, la violència que suposadament van exercir, animar o permetre els empresonats, “no ha estat vista per cap català”, en com va comentar el periodista Enric Juliana.

Per això, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera que “cal revertir amb urgència aquesta regressió, que acabarà per afectar no només els independentistes, sinó tots els demòcrates de l’estat”.

Per raons elementals de democràcia i de justícia, cal demanar l’alliberament dels nou càrrecs electes catalans empresonats, i que es permeta el lliure retorn dels que són a l’exili”. També reclamar l’obertura d’un diàleg obert entre el Govern espanyol i les institucions catalanes. Això és el que reivindiquen les concentracions que estan duent-se a terme durant aquests dies en diversos territoris.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *